Lintjesregen 2024: aanvragen voor 1 juli!

LISSE n Zes inwoners van Lisse kregen woensdag 26 april, de dag van de jaarlijkse lintjesregen, te horen dat zij een Koninklijke onderscheiding hebben verdiend. Een bijzonder moment. Ken jij iemand die ook zo'n lintje verdient? Voor de lintjesregen van 2024 moet de aanvraag voor 1 juli 2023 binnen zijn!

Om in aanmerking te kunnen komen voor een Koninklijke onderscheiding moet iemand aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de samenleving baat hebben bij het werk van die persoon, is hij of zij een voorbeeld die anderen motiveert en stimuleert én doet hij of zij al gedurende een langere periode intensief, bijzonder werk. Veel lintjes gaan dan ook naar mensen die al jaren vrijwilliger zijn.


Kent u iemand die u wilt voordragen voor de lintjesregen van volgend jaar? Neem dan contact op met de kabinetsmedewerkster van de gemeente via kabinet@hltsamen.nl. Zij kan in grote lijnen aangeven of de persoon in kwestie in aanmerking komt voor een lintje. Voor de lintjesregen van volgend jaar moet uw aanvraag vóór 1 juli 2023 bij de gemeente binnen zijn.


Weer dagkaarten Duin en Bollen Vierdaagse

wandelen n Ook dit jaar biedt de Duin en Bollen Vierdaagse weer de mogelijkheid om per dag in te schrijven. Dat wil zeggen, alleen voor de donderdag, vrijdag en zaterdag. De finaledag op zondag wordt gereserveerd voor de wandelaars die alle vier dagen hebben volbracht.

De dagkaarten zijn ingesteld voor wandelaars die niet alle dagen vrij kunnen maken of voldoende hebben getraind om de afstand op alle vier dagen te volbrengen. Maar ook voor diegenen die het vierdaagse-gevoel eens een dagje willen opsnuiven. 


Dagkaarten 5 Kilometer gratis

De Duin en Bollen Vierdaagse wil zo veel mogelijk mensen laten bewegen. En daar gaat de organisatie ver in. De dagkaarten van De 5 van Hoogvliet voor de donderdag, vrijdag en zaterdag worden daarom gratis beschikbaar gesteld. Op deze manier kunnen meer mensen kennismaken met het vierdaagse-gevoel. 


Groepen

De gratis-5km-actie is gericht op scholen, bejaardenhuizen, buurthuizen maar ook op mensen die het wandelen nog niet eerder als leuke bezigheid hebben beschouwd.


Speldje

Dag-wandelaars verdienen een speldje. Wie de officiële DB4Daagse-medaille omgehangen wil krijgen, moet wel de volle 4 dagen lopen.


Inschrijven

Deelnemers die van de gratis-5km-actie gebruik willen maken, moeten zich wel officieel per dag inschrijven. Inschrijven kan via db4daagse.nl. Scholen en andere groepen (meer dan 12 personen) kunnen dat via een groepsformulier doen, dat kan worden aangevraagd via info@db4daags.


Inschrijven per dag kan op de website van het wandelfestijn op dezelfde manier als voor vier dagen. Bovendien is op db4daagse.nl meer informatie te vinden.



Elf dorpen

De 2e Duin en Bollen Vierdaagse wordt gehouden van 12 tot en met 15 oktober 2023. In die vier dagen worden alle elf dorpen in de Duin en Bollenstreek bezocht. Start en Finish zijn op dag 1 in Hillegom, op dag 2 in Lisse en dag 3 en 4 op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.