Een deel van het Lisser college kreeg een rondleiding bij Homma aan de Vennestraat 21. | Foto: pr
Een deel van het Lisser college kreeg een rondleiding bij Homma aan de Vennestraat 21. | Foto: pr Foto: pr

College Lisse brengt bezoek aan Homma Elektrotechniek

LISSE n Verschillende leden van het Lisser college brachten dinsdag 16 mei een bedrijfsbezoek aan Homma Elektrotechniek. Directeur Fred Kortekaas en manager Rob Schoone gaven een rondleiding en een presentatie over waar ze als bedrijf voor staan. 

Sinds de oprichting in 1987 is Homma Elektrotechniek gevestigd in Lisse. Het bedrijf verzorgt elektra, beveiliging, datanetwerken, huisautomatisering en inspecties voor particulieren en bedrijven. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in duurzame installaties zoals zonnepaneleninstallaties, led-verlichting en laadstations. Om het personeel bij te scholen, is er een academie opgericht, waar de monteurs alles leren over de laatste ontwikkelingen in elektrotechniek, een vakgebied waarin alles snel verandert. Zo hebben zij cursussen voor domotica, NEN-keuringen, basistraining, elektrotechniek en verzorgen ze ‘Internet of Things'- trainingen. Het was een leerzaam bezoek. De collegeleden waren onder de indruk van de manier waarop duurzame innovatie hier plaatsvindt. En niet te vergeten de manier waarop het eigen personeel wordt geschoold om zo ook de laatste ontwikkelingen snel te kunnen toepassen.


Een vergeten gebied in Hillegom

HILLEGOM n Wim Granneman is geboren en getogen op 'Winterrust' en woonde ongeveer zestig jaar in het gebied Oosteinde. Hij legde de historie van het gebied vast in het boek Winterrust in het Oosteinde, een vergeten gebied in het noorden van Hillegom. 

Het is een voor velen onbekend en nauwelijks beschreven gebied. De rode draad in het verhaal is de historie van de oude hofstede Winterrust, die gedurende vele eeuwen op de rand van duin en veen een centrale plaats in het gebied innam. De vele ingrijpende landschappelijke ontwikkelingen in het Oosteinde komen ruim aan bod. Hierbij gaat het om duinafgravingen, veehouderij, opkomende bollenteelt enzovoorts. 

Beschrijvingen van bewoners, gebouwen en het landschap vergezellen de meer dan 100 historische en recente afbeeldingen. 

Het boek, waarvan inmiddels de tweede druk is verschenen, telt ruim 100 pagina’s en is voor € 19,50 verkrijgbaar bij The ReadShop en op dinsdagavonden bij de Vrienden van Oud Hillegom op Kwekerij Veelzorg, beide te Hillegom.


Moeder-kind Taalontmoetingen Hillegom weer in Speeltuin Jeugdland

taal n Vanaf november 2022 hebben moeders, die beter Nederlands willen leren spreken, elkaar met hun kleine kinderen ontmoet in de bibliotheek Hillegom.

Nu het erop lijkt dat het beter weer wordt, verhuizen deze ochtenden naar Speeltuin Jeugdland. Als het droog is kunnen de kinderen lekker buiten spelen, terwijl de moeders onder het afdak met elkaar Nederlands kunnen oefenen, met wisselend een taal- of leesoefening.


Iedereen die beter Nederlands wil leren spreken, en graag andere mensen ontmoet, is vanaf 25 mei elke donderdag welkom in Speeltuin Jeugdland aan de Sportlaan Hillegom, van 10.15 tot 11.30 uur.

Voor koffie of thee wordt een kleine bijdrage gevraagd. Op deze eerste ontmoetingsochtend in de speeltuin op 25 mei is er een heerlijke traktatie. Ook moeders, die het leuk vinden om mensen uit andere landen te ontmoeten en wegwijs te maken in Nederland, zijn welkom met hun peuters.

Moeder-kind Taalontmoetingen in Speeltuin Jeugdland Sportlaan Hillegom
Boekomslag Winterrrust. | Foto: pr