Afbeelding
Foto: Annemiek Cornelissen

Burgemeester Van Erk opent nieuwe HEMA-vestiging

HILLEGOM n Burgemeester Arie van Erk opende op vrijdag 19 mei de nieuwe Hema vestiging aan de Hoofdstraat 80, in het pand waar Feelings heeft gezeten. De openingshandeling bestond uit het doorknippen van een rood lint, de huiskleur van de Hema. Bij de opening waren een groot aantal belangstellenden aanwezig, die popelden om een kijkje te nemen in het nieuwe pand. Uiteraard waren de medewerkers van de Hema zeker bereid een rondleiding te geven. Voor de eerste honderd klanten was er een overheerlijke tompouce, buiten stond een koffiekar met verse koffie en voor de kinderen was er ijs. Het was dus een echt feestelijke gebeurtenis.

Door Annemiek Cornelissen 

De Hema Hillegom was bijna zestig jaar gevestigd op de vorige locatie aan de Hoofdstraat. Volgend jaar gaat dus een jubileumjaar worden en dat gaat volgens eigenaar Theo van der Laan uitgebreid worden gevierd. 


Overzichtelijk

Het nieuwe pand heeft als groot voordeel, dat het geheel gelijkvloers is. Verder is het niet alleen mooi geworden, maar ook nog eens ruim, licht en overzichtelijk. Op het moment is het pand alleen bereikbaar vanaf de Hoofdstraat. Volgens Theo van der Laan gaat daar misschien in de toekomst verandering in komen. “We gaan eerst draaien en kijken hoe het allemaal gaat werken”. 


Nieuwe look

Bij de inrichting is gekozen voor een industriële look, met de hoofdkleuren wit en grijs, geen plafonds en prachtig led licht. Het gehele kassasysteem is ook nieuw. “Als je het doet moet het in één keer goed. We zijn nu toekomstbestendig en hebben een fantastisch mooie winkel die 700 m2 telt. De collectie die we niet kunnen presenteren is natuurlijk te koop via onze website”. 


Trots

Tijdens de opening zei de Burgemeester trots te zijn om de opening te mogen verrichten van het prachtige nieuwe pand. "Bijna zestig jaar geleden was de Hillegomse Hema de eerste vestiging was tussen Haarlem en Leiden. Wij vinden het als gemeente belangrijk dat deze Hema behouden blijft”. Ook de Burgemeester liet zich graag even rondleiden en was onder de indruk hoe bij de bouw ervoor is gezorgd dat elk plekje wordt benut.