Dienst PG Lisse in Grote Kerk

LISSE n De Protestantse Gemeente Lisse houdt op zondag 4 juni mei een dienst in de Grote Kerk.

Aanvang van de dienst is om 10.00 uur. Voorganger is ds. A. van den Dries. De Grote Kerk zit aan de Heereweg 250.


Strandexcursie

excursie n De Strandgroep van IVN regio Leiden organiseert deze zomer excursies op het strand bij de Uitwatering in Katwijk. We hebben schepnetjes bij ons om in de strandmeertjes te zoeken.  De eerstvolgende is op zondag 11 juni 2023 om 15.00 uur.  


Twee tips: kom op de fiets of neem uw pinpasje mee voor de parkeerautomaat en neem een windjack mee. Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen. Voor kinderen die met garnalennetjes vissen is een handdoek en droge kleding handig.

Wij verzamelen op het parkeerterrein Noordduinen, in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods. De excursies zijn gratis en voor alle leeftijden. Meer informatie en aanmelden: ivnstrand@outlook.com of Sonja Meijer 06-37005024


Peutermanieren

CJG n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Lisse organiseert op 22 juni de themabijeenkomst Peutermanieren, voor ouders met een peuter tussen de 1,5 en 4 jaar. 


Vanaf 1,5 jaar zitten kinderen in de peuterfase. Dit is het moment dat een kind de wereld gaat verkennen. Niet alleen de wereld, maar ook zijn eigen willetje. ‘Nee’ wordt een favoriet woord. Deze peuterfase is voor ouders niet altijd even gemakkelijk.

Tijdens de bijeenkomst krijgen ouders informatie over de ontwikkeling van een eigen wil bij hun peuter. Ook krijgen ouders tips over hoe zij op het peutergedrag kunt reageren. Er worden een aantal situaties besproken die men in de opvoeding tegenkomt. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: ondernemend gedrag van je peuter, slapen of niet willen slapen, eten en driftbuien. Echter, ook door ouders zelf aangedragen onderwerpen zijn van harte welkom!

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 22 juni 2023 van 19.30 tot 21.30 uur bij het CJG Lisse, Grachtweg 38 in Lisse. Deelname bedraagt € 5,00 p.p. ( ouderparen krijgen 10% korting). Aanmelden en meer info via: www.cjgcursus.nl