Foto-expositie bij Kunstuitleen

kunst n In de maand juni is bij Kunstuitleen Bollenstreek een kort en krachtige expositie van maar liefst 15 foto’s met een klein formaat te zien. De expositie wordt gecombineerd met foto’s van groter formaat.

Op het eerste gezicht kunnen de stillevens van Vincenzo Dell’ Avvento soms verward worden met schilderijen. De inspiratie wordt gevonden in schilderijen uit de periode van de Gouden Eeuw, met name het zachte licht en het surrealisme vind je in veel foto’s terug.


Fotokunst gemaakt door professionele fotografen uit binnen- en buitenland. Zo zijn er onder andere foto’s te zien van James Kerwin, die zich kenmerken door de urban fotografie met name de verlaten panden en interieurs. Een contrast daarop zijn de werken van Hans Pieterse. Kenmerkend aan deze werken zijn de terugkerende Delfts blauwe vaasjes en de prachtige uitvergrote bloemen waardoor de kunstwerken een bijzondere compositie krijgen.


Geïnteresseerden kunnen de foto kunst een maand op zicht hebben, voordat ze besluiten om het aan te kopen. “Op de eerste plaats zijn we natuurlijk een kunstuitleen, met de insteek laagdrempelig te zijn en te blijven voor mensen, die kunst een warm hart toedragen. Voor iedereen moet het mogelijk zijn om kunst in huis of in hun bedrijf te halen”, aldus eigenaresse Denise van der Zande. “De fotokunstwerken staan prachtig in een woning, maar ook in bedrijven. Het is kunst dat momenteel heel populair is, ook bij jonge mensen”.


Kunst-webshop.nl weten steeds meer mensen deze te vinden. Hier kan men niet alleen kunst reserveren om te lenen, maar ook terecht voor cadeauartikelen. Bovendien kan men een kunstwerk op proef hangen. Denise en haar man Leo Remmelzwaal zorgen ervoor dat de kunst thuis wordt gebracht en men kan een keuze maken uit drie kunstwerken. Dit jaar bestaat haar bedrijf alweer 25 jaar en dat is een reden om trots te zijn.


Gedurende de expositieperiode heeft de Kunstuitleen het fotoboek van James Kerwin als welkomstgeschenk klaar liggen voor alle nieuwe leden. Meer informatie over de expositie, welkomstgeschenk, kunst lenen of openingstijden is te vinden op: www.kunstuitleenbollenstreek.nl


Webinar Creatief opvoeden met een kleine beurs

cursus n Het Centrum voor Jeugd en Gezin Hollands Midden heeft in samenwerking met kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve de webinar "Creatief opvoeden met een kleine beurs” georganiseerd.

Als je niet veel geld te besteden hebt, kan het je behoorlijk bezighouden: hoe zorg je ervoor dat jouw kind met zelfvertrouwen en een goed gevoel opgroeit. Hoe maak je met weinig geld een verjaardag of een vakantie toch nog leuk?


Ervaring

In het webinar Creatief opvoeden met een kleine beurs neemt Tischa Neve, met haar ervaring als kind met een moeder in de bijstand én vanuit haar vakgebied als psycholoog en opvoedkundige, je mee in hoe je hier als ouder je weg in vindt. Een webinar vol herkenning, erkenning, begrip en praktische handvatten.


Voor wie

Deze webinar is voor ouders van kinderen 0 tot 14 jaar en staat online klaar om bekeken te worden.


Tischa Neve geeft in 2023 meerdere webinars voor ouders en opvoeders in Hollands Midden. Webinars over verschillende onderwerpen en voor ouders/opvoeders van kinderen in verschillende leeftijden.