Leestips voor de maand juni

tips n Deze maand begint het zomerseizoen en daarmee ook het barbecueseizoen. Petra UItee, medewerker Informatie & Advies, is dol op barbecueën en dat zien we terug in de eerste boekentip. Valt het weer wat tegen dan is ze binnen ook graag in de keuken te vinden. In de leestips van deze maand combineren we zomer met eten. 

 Brand new BBQ : smokey goodness 

Smokey goodness is een begrip voor barbecue-fans die van goed vlees houden. In het boek vind je methoden om vlees te garen, recepten voor vlees- en visgerechten en tips om saus te maken. Daarnaast staat het boek vol mooie foto's van de roadtrip die de auteur heeft gemaakt door Amerika, het land dat de auteur, een voormalig chefkok en restaurantmanager, ziet als de bakermat van de smokey goodness style van barbecueën.

 

delicious. Magazine

We hebben niet alleen kookboeken, maar ook tijdschriften in de bibliotheek. Om te lenen, of in de bieb zelf te bekijken. In delicious. magazine draait alles om koken en lekker eten. Met maakbare recepten, vol verhalen over mensen met een passie voor eten, restauranttips en wijnadviezen. Voor complete maaltijden, of als je thuis gewoon eens zin hebt om te bakken.

 

De kleine bakkerij aan het strand - Jenny Colgan

De warme, gezellige sfeer uit de keuken komt ook terug in dit romantische zomerverhaal. Na een faillissement en een hierdoor min of meer verbroken relatie zit Polly ineens zonder vriend, zonder woonruimte en zonder baan. Ze verhuist naar een mysterieus verlaten dorpje in Cornwall waar ze drie mannen en een bijzonder huisdier vindt. Polly houdt veel van bakken en is er ook erg goed in. Ongemerkt wordt ze de grote concurrente van de bakkerij in het dorp. En hoe zit het met de liefde?

 

Italië voor altijd – Nicky Pellegrino

In Italië voor altijd leren we Sarah-Jane kennen. Ze is klaar met de liefde en met het slechte weer in Engeland, vandaar dat ze verhuist naar Italië, waar haar vader vandaan komt. In het bergdorpje ontmoet ze Assunta, die een traditionele trattoria runt met gerechten die langzaam en met liefde zijn bereid en die worden geserveerd met knapperig brood in een mandje en fruitige witte wijn in een karaf. Er ontstaat een bijzondere vriendschap. Is het voor hen te laat voor de liefde?