Speeltuin Jeugdland gaat weer open

HILLEGOM n Speeltuinvereniging Jeugdland opent op woensdag 27 maart weer haar deuren. Op deze dag is er een gezellig openingsfeest van 14.00 tot 17.00 uur met een bezoek van de paashaas. Tevens komt schminkgeluk schminken. Uiteraard is er voor de kinderen gratis limonade en zijn er paaseieren. Tevens kunnen er oud Hollandse spelletjes.

Het is dit seizoen nog niet zeker of Speeltuin Jeugdland dagelijks is geopend. De speeltuin heeft een tekort aan vrijwilligers. Wie lijkt het leuk om in roosterverband de speeltuin open te doen en zorg te dragen voor de kinderen? Tevens behoort de verkoop van koffie, thee, snoep, limonade en ijsjes tot de taken van de vrijwilligers.

Voor informatie: info@ac-media.nl of 06-51841259.


Kienen bij Zanglust

Lisse n De Stichting Vrienden Ouderenkoor Zanglust houdt op vrijdagavond 5 april weer een gezellige kienavond in de grote zaal van De Beukenhof, Eikenlaan 2a te Lisse.

Bij binnenkomst wordt een gratis kopje koffie of thee met koek aangeboden. Er worden drie rondes kienen gespeeld en daarna is er nog een mooie verloting.

Bij het door uzelf gekochte drankje presenteren wij u ook nog een stukje worst of kaas.

De zaal gaat open om 19.00 uur en de avond begint om 19.30 uur. Iedereen is weer welkom op deze avond.


Lezing over het heelal bij de Volksuniversiteit 

Lisse n Kees Griffioen houdt op vrijdag 5 april bij de Volksuniversiteit Lisse een lezing over de vele aspecten van het heelal.

Bij het ontstaan van ons heelal denken we al snel aan de oerknal waarmee alles begon. En dat klopt, maar… wat was er dan vóór de oerknal? Wat of wie startte dat begin? En waar komt alles eigenlijk vandaan?
Na het spectaculaire begin ontwikkelt ons heelal zich verder. Maar hoe? Wat zit er buiten ons heelal. Is er een rand van het heelal?
Deze en andere vragen zal Kees Griffioen op 5 april behandelen. In een boeiend betoog neemt hij je mee op zoek naar antwoorden.

In verband met de beschikbare ruimte is er plaats voor maximaal 50 bezoekers. Om zeker te zijn van een plek is het advies om tijdig via www.volksuniversiteit-lisse.nl te reserveren. Mocht dat niet lukken, dan kan dit eventueel ook op werkdagen (behalve tijdens de vakanties) tussen 10.00 en 12.00 uur aan de balie van de Volksuniversiteit.
Ook op de avond zelf kun je binnen lopen, maar vol is vol. Het is fijn als je een kwartier voor aanvang aanwezig bent.

Volksuniversiteit Lisse, Vuursteeglaan 9. Aanvang 20.00 uur. Entree €10,00 incl. koffie/thee.