Het idee van een Knarrenhof in Lisse trok veel belangstelling. | Foto: pr
Het idee van een Knarrenhof in Lisse trok veel belangstelling. | Foto: pr

Veel belangstelling voor Knarrenhof

Algemeen

Dinsdag 16 april hebben ruim 200 belangstellenden deelgenomen aan de informatieavond over het Knarrenhof in Lisse. Ook wethouder Kees van der Zwet was aanwezig en enthousiast.

Het traject in Lisse, dat in 2019 is gestart met een motie van Loes Dockheer, wordt toegelicht. In 2024 is vooral het vaststellen van het bestemmingsplan en het nader ontwerpen van het gebouw aan de orde. Het zogenaamde ‘omarm-concept’ wordt getoond in verschillende varianten. 

Er komen veertig appartementen, variërend in grootte van ongeveer 65 tot 100+ vierkante meter waarbij de verdeling is: tien sociale huur, veertien midden segment koop en zestien hoog segment koop. Er komen 52 parkeerplekken op eigen terrein. De getoonde variant laat verschillende bouwlagen zien, waarbij vier lagen het maximum is. Er zijn twee liften gepland, iedereen heeft een eigen berging en er komen ruimtes voor activiteiten zoals bijvoorbeeld een werkplaats of een atelier. Martijn kon het mooi verwoorden: ‘we bouwen geen kippenhokken’.

De initiatiefgroep Lisse regelde de ontvangst en deed de aftrap, waarna Sophieke Klaver en Martijn Borst van Stichting Knarrenhof de presentatie gaven. Zij benadrukten waar het bij een Knarrenhof om draait: woningen rondom een hoftuin, een gezamenlijk hofhuis, aandacht voor elkaar, zorgzaamheid, gezelligheid en ontmoeten. Dit alles met respect voor elkaars privacy. Onderzoek wijst ook uit dat sociaal actieve mensen ongeveer zeven jaar langer leven en de maatschappij minder kosten: Sociaal wonen werkt!

Meer informatie staat op www.knarrenhof.nl

Uit de krant