Afbeelding
Foto: remco out

Programma Koningsdag Lisse

Algemeen

Het Oranje Comité Lisse heeft dit jaar weer zijn best gedaan om een mooi programma neer te zetten op Koningsdag. Hieronder vindt u enkele highlights, op deze website staat het hele programma.

08.30-08.45 uur: Intrade vanaf de toren van de St. Agathakerk
Trompetters van Da Capo spelen feestelijke inleidende muziek voor Koningsdag 2023.  

09.00-09.15 uur : Aubade op het Raadhuisplein
In aanwezigheid van het Gemeentebestuur, het Oranje-comité en hopelijk zeer veel belangstellenden zal de Nationale Driekleur worden gehesen. Na het welkomstwoord van de Burgemeester klinkt het ‘Wilhelmus.’ Vervolgens speelt het Harmonieorkest Da Capo navolgende oudhollandse liedjes: De Zilvervloot; Hollands Vlag en Land van Maas en Waal (Jan Klaassen de Trompetter).

09.30-12.30 uur: Kinderspelen op speelplaats in de Schoolstraat
Voor de kleinere kinderen zijn er heel veel leuke dingen te doen. Voor de deelnemertjes is er limonade; voor de begeleiders koffie of thee. Deelname is gratis. De kinderspelen vinden plaats op het schoolplein van basisschool De Akker. Het geheel staat onder leiding van de Scoutinggroep Shawano’s.  

09.30-19.00 uur: Nostalgische kinderkermis op het Raadhuisplein
Deze kleinschalige, maar gezellige kermis is een genot voor kinderen, ouders, oma´s en opa´s. De attracties staan opgesteld op het Raadhuisplein. Ouderwetse lekkernijen zijn te koop in een gebak- en in een snoepkraam. Voor slechts € 1,50 is er vermaak in een zweef-, draai- of bootjesmolen. Ook kun je ‘touwtje trekken’ en is er een ‘schiettent’.

11.00-16.30 uur: Familieprogramma
Vanaf een groot, overdekt podium op het Raadhuisplein presenteert Frank van der Kroft een gevarieerd programma met demonstraties, dans en muzikale optredens.

13.00-17.00 uur: Jeu de Boules Oranjetoernooi                                                                                                                                                                                   Jeu de Boules vereniging Les Boules Fleuries organiseert op haar accommodatie aan de Gerard Doustraat 52 een toernooi voor doubletten (teams van twee personen) in de categorieën verenigings-spelers en recreanten. Er worden drie ronden gespeeld van ongeveer een uur. De inschrijfkosten zijn € 5,00 per team. Bruikleen van boules is mogelijk tegen betaling van ‘statiegeld’.

Uit de krant