Afbeelding
Foto: pr

Vocaal Ensemble Hillegom geeft Matthäus uitvoering

zondag 24 maart 2024 19:30 tot 21:00

Het Vocaal Ensemble Hillegom geeft zondagavond 24 maart een uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, met Nederlandse vertelling, in de Maartenskerk. Op veel plaatsen in Nederland wordt in deze tijd van het jaar het verhaal van Pasen verteld en gezongen. Ook in Hillegom kan je dit verhaal meebeleven in muziek en vertelling.

Dit wordt een verkorte versie, van de oorspronkelijke uitvoering. Enkele aria’s zullen gezongen worden door solisten, terwijl de koordelen worden vertolkt door het Vocaal Ensemble, uitgebreid met projectleden. De instrumentale begeleiding wordt uitgevoerd door Florilegium Passionis, bestaande uit orgel, strijkers en fluiten. De verteller is Christiaan den Dulk, terwijl de algehele leiding in handen is van dirigent Marcel den Dulk.

Wie wil genieten van deze prachtige uitvoering is van harte welkom in de Maartenskerk, Kerkplein 1, in Hillegom. De kerk is open om 19.00 uur, aanvang concert is om 19.30 uur. De verwachte eindtijd is 21.00 uur. Na afloop drinken we graag met alle bezoekers koffie of thee met iets lekkers erbij. Dit is bij de toegangsprijs inbegrepen.

Als u graag naar ons concert wil komen, maar dit zelfstandig niet meer kan, kunt u contact opnemen met ons koorlid Vera Slot (telefoon: 06 44192757). Wij regelen dan vervoer, zodat u voor het concert opgehaald wordt en na afloop weer thuisgebracht wordt. Als u zich hiervoor aanmeldt ligt er een kaart klaar bij de entree van de kerk, die u ter plaatse contant kan betalen.

Een kaart kost €17,50 en zijn verkrijgbaar, middels contante betaling, bij Vivant Evers (Mariastraat 2, Hillegom), Garage Romviel (Raadhuisstraat 2, Hillegom) en bij de koorleden. Ook zullen er nog kaarten beschikbaar zijn bij de entree van de kerk.

Locatie