Geelgerande tubebij op Jakobuskruid.
Geelgerande tubebij op Jakobuskruid. Foto: Marco Penaat

Natuurexcursie in de Weerlanerpolder

zondag 28 april 2024 10:00 tot 11:30

De natuurorganisaties Behoud de Polders en Natuurlijk Hillegom houden een gratis excursie over de natuurwaarden van de Weerlanerpolder. 

De natuurwandeling door de polder is onder begeleiding van natuurfotograaf Mario Penaat. Hij zal de deelnemers tijdens de wandeling voorlichten over de vogels die in het natuurgebied zijn neergestreken om er te gaan broeden, waaronder de weidevogels. Bovendien zal hij vertellen over de zeldzame planten en bijzondere dieren die je in deze polder aantreft. Na de wandeling komen we aan bij Imkerij Weerlanerpolder.

Begonnen met een paar bijenvolken beheert imker Meinhard van de Reep inmiddels veel bijenkasten op dit terrein en andere locaties in de Bollenstreek. Meinhard zal vertellen over het belang van bijen voor het verbeteren van de biodiversiteit. In de showroom van Het Honingmagazijn van de imkerij zijn onder meer 25 soorten honing te koop. Ook vind je hier producten voor natuurlijke verzorging, Hakhoning cranberry, heerlijke mede, stuifmeelkorrels, en andere zoetigheden. 

De rondleiding duurt van 10.00 uur tot 11.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan bij Ton van de Reep via tonvandereep@outlook.com of door te bellen naar 023-5842854.

Locatie