Sander Aarts op bezoek bij Grimbergen Boeken

vrijdag 10 mei 2024 16:00

Sander Aarts, een van de best getrainde militairen van Nederland, komt op vrijdag 10 mei naar Grimbergen Boeken. 

Inmiddels heeft Sander drie boeken geschreven over zijn ervaringen bij de Special Forces en hoe je deze ervaringen op velerlei manieren kunt inzetten. Zijn nieuwste boek ‘De moed om te leiden: de zeven Special Forces van de leider van nu’ is het onderwerp van gesprek op deze vrijdagmiddag.

Sander Aarts, voormalig teamleader van de Special Forces, heeft een indrukwekkende carrière. In 1996 begon Sander op 17-jarige leeftijd aan zijn carrière in het leger en heeft als een van de weinigen de allerzwaarste militaire opleiding in Nederland voltooid. Hij heeft zestien jaar lang aangesloten operationeel gediend bij de Special Forces van het Korps Mariniers. Na zijn diensttijd richtte hij de Unbreakable Academy op, waar hij trainingen geeft over persoonlijke ontwikkeling en mentale weerbaarheid. Sander is in 2018 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met zwaarden. Ook was hij instructeur in de populaire tv-serie Special Forces VIPS.

Deze tijd vraagt om nieuwe leiders: mensen die handelen vanuit moed en compassie in plaats van ego en angst. Sander Aarts werkte zestien jaar bij de Special Forces in verschillende leidinggevende functies. In het heetst van de strijd leerde hij welke zeven eigenschappen het verschil maken wanneer het er écht op aankomt. Iedere militair strateeg weet dat je in een oorlog eerst de harten van de lokale bevolking moet veroveren: winning the hearts and minds. Moedig leiderschap begint dus vanbinnen: met het veroveren van je eigen heart en mind. Zitten daar blokkades, angsten en belemmerende overtuigingen? Dan wórd je geleid, door je verleden en je onbewuste patronen, en trek je je omgeving daarin mee.

Aanvang is om 16.00 uur, toegang is gratis. Van tevoren aanmelden bij de boekhandel wordt op prijs gesteld.

Locatie