Afbeelding
Foto: pr

Fietstour Lionsclub Bollenstreek voor Fietsmaatjes

zondag 9 juni 2024 9:30

Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert Lionsclub Bollenstreek een recreatieve fietstour (geschikt voor iedere fietser, afstand ca. 40 km over verkeersluwe en verharde wegen) met de Stichting Fietsmaatjes als goede doel. Tijdens deze derde editie fietsen we weer grotendeels door de bollenstreek, maar nu meer zuid en oostwaarts, met Warmond als nieuwe tussenstop.

Waar vorig jaar Jan Six een belangrijke rol speelde tijdens de tussenstop in Hillegom, is de eer nu aan Jan Steen. Onze fietsroute volgt gedeeltelijk de nieuw ontwikkelde Jan Steen fietsroute met als hoogtepunt een korte presentatie van de bekende Leidse beeldhouwer Jeroen Spijker, maker van het bronzen Jan Steen beeld dat sinds 2008 in Warmond staat tegenover het aldaar gelegen Jan Steen huis. De start en finish liggen ook dit jaar weer in Lisse, bij respectievelijk Intratuin en Kasteel Dever, waar de tocht wordt afgesloten met een BBQ en livemuziek. Tussendoor worden nog Warmond Buiten (lunch) en de Olmenhorst (verfrissing) bezocht.

Opbrengst voor Fietsmaatjes

De opbrengst van de Fietstour 2024 gaat naar de Stichting Fietsmaatjes Teylingen en Hillegom/Lisse, voor onderhoud en aankoop van de duo-fietsen, waarmee hun vrijwilligers onvergetelijke fietsmomenten verzorgen voor hun gasten. Dat zijn mensen die niet in staat zijn om zelfstandig te fietsen. Fietsmaatjes is een bijzonder succesvol initiatief dat zijn oorsprong kent in Teylingen en daarna over Nederland is uitgerold. Als Lionsclub Bollenstreek zijn we er trots op dat we hier onze steun aan kunnen geven.

Feestelijk

De fietstour op 9 juni is geen prestatietocht maar een ontspannen tour door de bollenstreek. Je kiest zelf je tempo, en je gezelschap. Je fietst de tour op je eigen fiets. De starttijden zijn tussen 09.30 uur en 11.00 uur op zondag 9 juni, na koffie met taart bij Intratuin Lisse. Een routebeschrijving en waar nodig verkeerbegeleiding worden verzorgd. Op aanvraag zijn ook duo-fietsen beschikbaar. Voor meer informatie en voor inschrijven ga je naar https://bollenstreek.lions.nl/. Deelname kost € 59 per persoon.

Locatie