Anneke van der Heiden, Chris Balkenende, Tootje de Wit en Paul Muller van Fotovak Engel bij de prijsuitreiking. | Foto/tekst: Esther Akerboom
Anneke van der Heiden, Chris Balkenende, Tootje de Wit en Paul Muller van Fotovak Engel bij de prijsuitreiking. | Foto/tekst: Esther Akerboom

Tootje de Wit wint met foto van zeven zwemmende zwanen

Algemeen

WEDSTRIJD • De foto die Tootje de Wit van zeven zwanen in het water vlakbij tuincentrum Overvecht maakte, is op de Facebookgroep 'Je bent Lisser als…' verkozen tot Foto van het Jaar. Afgelopen maandag werd Tootje ontvangen bij Fotovak Engel, waar ze de vergroting van haar zwanenfoto kreeg en een bos prachtige tulpen.

Door Esther Akerboom

Hoe kwam het ooit tot de fotowedstrijd? Op de drukbezochte Facebookgroep 'Je bent Lisser als….' werden zoveel mooie foto's van Lisse en omgeving geplaatst, dat de beheerders Chris Balkenende en Anneke van der Heiden besloten om er een wedstrijd van te maken. In 2017 werd er 36 keer een foto van de week gekozen, en daaruit vloeiden negen foto's van de maand. Deze streden in december om de titel 'Foto van het jaar'.

Er werd door 389 leden gestemd en de foto met zeven zwanen op een rij van Tootje de Wit won het met wel 117 stemmen. Tootje maakte de foto in een sloot nabij tuincentrum Overvecht. "Ik was onderweg met de fiets en zag opeens die zeven zwanen op een rijtje. Ik heb meteen een foto gemaakt met mijn nieuwe iPhone. Daarmee kun je de foto nog mooier maken door op het toverstafje te klikken. De zwanen deden me denken aan ons gezin, de zeven zussen De Wit. Het was de eerste keer dat mijn foto voor de wedstrijd op 'Je bent Lisser als... ' werd uitgekozen en ik kreeg heel veel leuke reacties", vertelt ze trots.

Tootje kreeg van de beheerders een echt Lisses cadeau overhandigd, namelijk een bos prachtige tulpen. Paul Muller van Fotovak Engel overhandigde de winnares de vergroting van haar zwanenfoto. 

Uit de krant