Afbeelding
Foto: pr

Honing slingeren in de Heemtuin

donderdag 9 augustus 2018 11:59

LISSE ♦ In de Heemtuin is zondag 19 augustus weer de traditionele honingslingerdag. Van 14.00 uur tot 16.00 uur zijn de imkers aanwezig om de bezoekers te assisteren bij het slingeren en het in potjes tappen van de verse honing.

De verse honing is te koop, zo lang de voorraad strekt. Rond het thema bijen en honing vinden diverse andere activiteiten plaats.

De jaarlijkse honingslingerdag is het hoogtepunt van het heemtuinjaar. Het biedt bezoekers een unieke kans om zich ook een beetje imker te voelen. De honing die de bijen van de heemtuin verzameld hebben, is een puur natuurlijk product, zonder toevoegingen. De aanwezige imkers zullen door middel van demonstraties laten zien hoe de bijen leven en hoe zij hun belangrijke werk doen. Onder de microscoop zijn de bijen van dichtbij te bekijken.

Voor kinderen is er een speurtocht ontwikkeld en bij het laten zien van een ingevulde speurtocht is er een kleine verrassing voor hen.

Ook de creatieve activiteiten staan in het teken van bijen. De meeste zijn gratis, maar voor het maken van kaarsen van bijenwas, wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Door de bijzondere samenwerking met de molenaars van de Zemelpoldermolen zal de molen tijdens de openstellingen van de heemtuin bij gunstige wind in bedrijf zijn.

De Heemtuin ligt aan het eind van de Don Boscostraat, langs het Heempad naar de Zemelpoldermolen. De wekelijkse openstelling is op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur, tijdens de onderhoudswerkzaamheden.

Voor meer informatie over de heemtuin: www.heemtuinlisse.tk.