Nieuwsgierige koeien op de Foto van het Jaar | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Chris Balkenende, Inge-Marij van der Schrier, Anneke van der Heiden en Paul Müller bij de uitreiking.
Chris Balkenende, Inge-Marij van der Schrier, Anneke van der Heiden en Paul Müller bij de uitreiking. (Foto: Esther Akerboom)

Nieuwsgierige koeien op de Foto van het Jaar

PLAATJE • Hij zou bijna zondag kunnen zijn gemaakt, deze prachtige foto van koeien in de sneeuw. Maar Inge-Marij van der Schrier schoot dit plaatje aan het begin van het jaar en het was deze foto die een ruime meerderheid van stemmen kreeg bij de verkiezing 'Foto van het Jaar' op de welbekende Facebookgroep 'Je bent Lisser als...'. Afgelopen donderdag mocht zij haar prijs bij Fotovak Engel in ontvangst nemen.

Door Esther Akerboom

Dat dieren tot de verbeelding spreken bij de stemmers blijkt wel uit het feit dat het vorig jaar zwanen waren en nu koeien die het onderwerp waren van de winnende foto. De Facebookgroep telt inmiddels ruim 11000 leden en er worden heel wat foto's gepost.

Selectie
Beheerder Anneke van der Weiden selecteert de foto's waarop wekelijks en maandelijks mag worden gestemd en uiteindelijk rolt daar de Foto van het Jaar uit. "Ik haal gewoon de foto's die mooi zijn eruit. Het maakt niet uit of die nou met een dure camera zijn gemaakt of met een telefoon, het gaat om het plaatje." Chris Balkenende, de andere beheerder, beaamt dat. "Iedereen krijgt een kans om te winnen. We zijn altijd blij als mensen foto's posten en hopen mede door deze wedstrijd dat ze dat ook blijven doen. En misschien ook eens in de oude fotodoos duiken om te kijken wat daar nog voor interessants in zit om te laten zien."

Fotorolletjes
Inge-Marij had toevallig wel een spiegelreflexcamera tot haar beschikking. "Fotograferen is mijn hobby sinds ik 12 jaar ben", vertelt ze. "Toen ging ik nog ouderwets met mijn volle fotorolletjes naar de fotowinkel om ze te laten afdrukken. Vijf jaar geleden heb ik deze camera aangeschaft. Toen ik deze foto maakte, was de sneeuw in het dorp al aan het smelten maar in het buitengebied nog niet. Op de hoek van de Loosterweg bij de scouting wilde ik wat foto's van het landschap maken en deze koeien kwamen steeds dichterbij. Als je goed kijkt staan er vier op."
Inge-Marij ontving een prachtige afdruk van haar foto uit handen van fotowinkeleigenaar Paul Müller en een prachtige bos bloemen van de beheerders.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>