Logo lissernieuws.nl
Jos Elfering (midden) geflankeerd door Chris Balkenende (links) en Paul Muller.
Jos Elfering (midden) geflankeerd door Chris Balkenende (links) en Paul Muller. (Foto: Esther Akerboom)

Winnaar foto van het jaar 2019

De mooiste foto van het jaar, gekozen op de Facebookgroep 'Je bent Lisser als....' is er weer een van een dier. In navolging van zeven zwanen op een rij twee jaar geleden en een stel nieuwsgierige koeien in de sneeuw vorig jaar, staat er dit keer een prachtige zwaan op, weerspiegeld in het water van de Keukenhofvijver.

Door Esther Akerboom

Deze foto van Jos Elfering werd met grote meerderheid van de stemmen gekozen. Afgelopen woensdag ontving hij zijn prijs, een grote afdruk van zijn foto uit handen van Paul Muller van Fotovak Engel.
Chris Balkenende, beheerder van de Facebookgroep met inmiddels ruim 12.000 leden, organiseerde de wedstrijd voor het derde jaar en er werden heel wat foto's ingestuurd. "Hiervan selecteren we er 32 weken lang vier. De leden kunnen dan stemmen op de foto van de week. Uit de vier beste wordt de foto van de maand gekozen en uiteindelijk rolt de foto van het jaar eruit", vertelt hij. "Jos kwam met twee foto's heel ver, zodat we dit keer twee keer een halve finale hadden."
Balkenende is blij met de medewerking van Fotovak Engel. "De foto's van de maand worden door Paul afgedrukt en in de etalage tentoongesteld en vinden dan hun weg naar de winnaars. Ik ben ook heel blij dat de foto's in LisserNieuws komen, soms zelfs op de voorpagina."
De foto van het jaar is werkelijk prachtig. "Moet je zien, je kunt hem gewoon omdraaien en dan blijft hij hetzelfde", laat Elfering trots zien. "Het is wel een kwestie van geduld hebben voordat je een zwaan zo mooi op de foto kunt krijgen, net als met ijsvogels." Drie jaar geleden kocht Elfering zijn camera en sloot zich aan bij een groep hobbyfotografen, fotogroep Lisse. Zij trekken er regelmatig op uit om foto's te nemen. Muller gaat soms mee om tips te geven over het gebruik van de camera's. Een favoriete plek van Elfering was de houtvijver in het Keukenhofbos. "Daar waren veel ijsvogeltjes te zien, er zaten elk jaar wat broedpaartjes. Helaas zijn die allemaal weg sinds het kabouterpad erlangs loopt."
Op vrijdag 10 januari start er weer een fotowedstrijd op de Facebookgroep Je bent Lisser als...

Meer berichten