Afbeelding
Foto: pr

Coronabesmettingen in Hillegom: maatregelen van horecabezoekers gevraagd

Algemeen

In Hillegom is donderdag 16 juli bekend geworden dat meerdere personen (een cluster) besmet zijn geraakt met het coronavirus. De GGD Hollands Midden is bron- en contactonderzoek gestart. Het bron- en contactonderzoek verkort de tijd tussen het ontstaan van de klachten en het starten van isolatiemaatregelen. Daarmee verkleinen we de kans dat het virus zich verder kan verspreiden.

Horecagelegenheid speelt mogelijk een rol
Uit het eerste clusteronderzoek blijkt dat een horecagelegenheid ‘De kleine Beurs’ in Hillegom mogelijk een rol speelt in de verspreiding van het coronavirus. Heb je de horecagelegenheid tussen woensdag 8 juli en donderdag 16 juli bezocht? Neem de volgende maatregelen:
• houd de gezondheid extra goed in de gaten.
• Je kan klachten krijgen die passen bij COVID-19, zoals: A) verkoudheidsklachten; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn B) (licht) hoesten C) plotseling verlies van geur en/of smaak D) kortademigheid/benauwdheid E) verhoging óf koorts boven de 38 graden. Meet je temperatuur bij een vermoeden van koorts is een temperatuur van 38,0 °Celsius of hoger.
• Als je klachten krijgt, mag je niet naar buiten. Neem dan per telefoon contact op met de GGD HM op 085-0782878. Je blijft thuis en je hebt geen contact met anderen, totdat de testuitslag bekend is.
• Als je geen klachten krijgt binnen 14 dagen nadat je in de horecagelegenheid bent geweest, volg dan weer de algemene adviezen op die gelden in Nederland om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zie Rijksoverheid.nl.

Heb je de horecagelegenheid op zaterdag 11 juli bezocht? Neem de volgende maatregel:
• Blijf thuis en neem contact op met de GGD Hollands Midden voor verder advies op 085-0782878. Het bron- en contact onderzoek is nog in volle gang en de maatregelen/ adviezen kunnen dan ook nog wijzigen. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleinen we met elkaar de kans dat het coronavirus zich verder verspreidt. Alleen samen houden we corona onder controle. >> De meest recente cijfers over corona per gemeente kun je vinden op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Uit de krant