Burgemeesters HLT-gemeenten starten Horeca Bestel Challenge
Logo lissernieuws.nl
<p>Still uit het filmpje dat op social media is geplaatst: burgemeester Lies Spruit en Ton Freriks in gesprek over de challenge.</p>

Still uit het filmpje dat op social media is geplaatst: burgemeester Lies Spruit en Ton Freriks in gesprek over de challenge.

(Foto: pr)

Burgemeesters HLT-gemeenten starten Horeca Bestel Challenge

De burgemeesters van Hillegom, Lisse en Teylingen hebben vrijdag het startschot voor de Horeca Bestel Challenge gegeven door een bestelling bij een plaatselijk horecabedrijf te doen. Vervolgens daagden zij drie anderen uit om de challenge aan te gaan.

Ton Freriks (Restaurant De Vier Seizoenen, Lisse en bestuurslid KHN afdeling Bollenstreek) legt uit waarom deze challenge bedacht is. “De horecasector wordt zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Daarom bereiden veel bedrijven nu hun maaltijden voor bezorgen of afhalen. De challenge moet de mensen thuis motiveren een bestelling te doen bij een plaatselijk horecabedrijf. Wie de challenge weigert, dient een emmer ijswater over z’n hoofd gieten. Dat is natuurlijk een vette knipoog naar de oproep om met deze actie de getroffen horecabedrijven niet in de kou te laten staan.”

Lisse
Burgemeester Lies Spruit gaf Ton Freriks aan dat ze hapjes had besteld bij Cateraar Van der Hulst en nomineerde daarna de drie Lisser wethouders Kees van der Zwet, Jolanda Langeveld en Jeanet van der Laan om ook een bestelling bij een plaatselijke horecabedrijf te doen.

Hillegom
Arie van Erk haalde een maaltijd af bij Eetcafé Zomerzorg van Nigel Siebelt. Hij nomineerde wethouder Anne de Jong, SV Hillegom-voorzitter Han van den Hof en fysiotherapeut Patrick Veenman. Om de challenge gaande te houden, moeten de genomineerden binnen 24 uur met een foto of in een filmpje (bijvoorbeeld op YouTube, Facebook of Instagram) laten zien dat ook zij meedoen. Bovendien dagen zij in hun bericht een drietal nieuwe mensen uit om het initiatief te steunen.

Teylingen
Burgemeester Carla Breuer van Teylingen haalde een maaltijd af bij Café Welgelegen en nomineerde raadslid Reny Wietsma, Ard Zandbergen van Bollenstreek Omroep en wethouder Arno van Kempen.

Hashtag
Alle deelnemers aan de Horeca Bestel-Challenge wordt gevraagd de hashtag #horecabollenstreek te gebruiken. Ook de hashtags #HorecaBestelChallenge en #kooplokaal doen het goed bij dit initiatief.

 

Meer berichten