Afbeelding
Foto: pr

Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek weer opgestart

Duurzaam & Groen

De voorrondes van de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek 2020 vinden plaats op 11 en 18 juni. De deadline voor aanmelding is verschoven naar 31 mei.

Toen de organiserende gemeenten eind maart de competitie opschortten hadden zij deze nieuwe data al in gedachten. “Wij weten nog niet hóe wij de bijeenkomsten zullen vormgeven, maar wel dat ze hoe dan ook door gaan. De wens om ‘terug te keren naar normaal’ onder ondernemers in het algemeen en de bedrijven die zich al hadden aangemeld is groot. Ook het vriendelijkste ondernemersevenement van de streek is onderdeel van dat ‘normaal’.”

Aanmeldingstermijn verlengd tot 31 mei
Met het verplaatsen van de voorrondes is ook de aanmeldingstermijn verlengd. Dat is goed nieuws voor ondernemers die eind maart ineens iets anders aan hun hoofd hadden. Tot en met 31 mei kunnen bedrijven zich aansluiten bij de twintig die dat al eerder deden.

Duurzame ondernemers doen hun best
De deelnemers aan de Duurzaamheidsprijs komen uit zeer verschillende bedrijfstakken. Maar ze worden allemaal even hard getroffen: bij de een leidt dat tot enorme extra drukte, bij de ander is het juist té stil. Uiteraard probeert iedereen er zo goed mogelijk mee om te gaan. Van twee deelnemers vermelden wij hun extra inzet in tijden van tegenslag.

Normaal recyclet IT4Kids Foundation oude hardware en financiert dan met de opbrengst sport en activiteiten voor kinderen. Nu schakelden zij snel over op het inzamelen van laptops voor kinderen die er zelf geen hebben. Via Doneer een Leerkans zamelden zij laptops, tablets en telefoons in. IT4Kids betaalt de verzendkosten en maakte de apparaten professioneel schoon en klaar voor hergebruik. Chocolaterie Pierre uit Hillegom deed het nog simpeler en directer: zij brachten al hun trouwe klanten in Woonzorgcentra Bloemswaard, Parkwijk en Maronia een doosje gevulde paaseitjes.

Nieuwe samenstelling van de jury
Voor de beoordeling van het duurzame werk van de deelnemers in 2020 is de jury vernieuwd. Met grote dank aan John Mijnders (winnaar 2016), Tom Otte (winnaar 2011) en Willem Heemskerk (Bedrijfsleven Bollenstreek) voor hun inzet in 2018 en 2019 zal de jury in 2020 bestaan uit:
• Karin Hoekstra - wethouder Duurzaamheid in Hillegom, namens de organiserende gemeenten
• Yvonne van der Hulst - Van der Hulst bouwbedrijf, winnaar 2019
• Anke Schüttemeyer - expert duurzaamheid bij Empirio
• Sebastiaan Bos - Kievit, winnaar 2018
• Dirk Bouman - uitgeverij Verhagen
Belangstellenden kunnen de jury helpen. Via de site van de Duurzaamheidsprijs kunnen zij commentaar over bedrijven of vragen voor die bedrijven bij de jury inleveren.

Duurzaam werken verdient erkenning
De organiserende gemeenten – Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk – vinden duurzaam ondernemerschap belangrijk voor de streek. Vandaar dit vriendelijke ondernemersevenement. Door middel van de bedrijvencontactfunctionarissen en andere specialisten helpen zij ondernemers graag hun plannen mogelijk te maken.

Uit de krant