De Duin- en Bollenstreekgemeenten schrijven jaarlijks de Duurzaamheidcompetitie uit. Welk bedrijf wint dit jaar?
De Duin- en Bollenstreekgemeenten schrijven jaarlijks de Duurzaamheidcompetitie uit. Welk bedrijf wint dit jaar? Foto: Pixabay

Deelnemers aan de Duurzaamheidsprijs bekend, presentatie op YouTube

Duurzaam & Groen

Op 18 juni presenteren ondernemers uit de streek zich tijdens de voorronde van de Duurzaamheidsprijs. 'Live' vanuit Het Cultuurcafé/Boekhandel Van der Meer in Noordwijk.

Ondernemers hebben de afgelopen maanden nogal wat voor hun kiezen gekregen. Door ziekte, zorgen en ook drukte is het deelnemersveld voor de vriendelijkste ondernemerscompetitie van de streek wat uitgedund. Dé voorrondes vinden dus op één avond plaats. Dit jaar met nóg meer publiek: via het Youtube-kanaal van de Duurzaamheidsprijs kunt u alles volgen.

Duurzame diversiteit
Van éénmans houtbewerking tot chocolademaker met tientallen werknemers en van groenteburgers tot grondmonstermachines. De ondernemers die dit jaar deelnemen zullen het de jury weer knap lastig maken. “Wij hebben er weer zin in om de verhalen aan te horen. Sommige ondernemers hebben speciale aandacht voor een van de drie duurzaamheidspijlers – Mens, Milieu, Maatschappij, anderen bouwen zelfs een heel bedrijf op één of meer van die pijlers. Wij zullen ze alles vragen dat nodig is om tot een goede keuze te komen.”

Deelnemers
Dit zijn de deelnemers aan de competitie van de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek:
Bewust Bollenstreek, Angela Roelen (N)
Chocolaterie Pierre, Gert van Soest (H)
deBloemist.nl, Thomas Clavaux (K)
Gouda Geo Equipment, Erik Omtzigt (H)
IT4Kids, Colette Zee (N)
Purely Handmade, Ioannis Roumeliotis (T)
SKM Bouwbedrijf, Adel Nour (N)
SupportPoints, Peter Goeijenbier (N)
St. Kunstklank, Martha Baalbergen (N)
Toko Layang Layang, José Perfors (T)
To Maat, Marjolijn Balk (T)
VHGM, Dick van Harlingen (H)
YoungPWR, Suzanne Schouten (N)

Voorrondes met nóg meer publiek: online
In de voorrondes krijgt iedere deelnemer de kans zijn duurzame werk/project te 'pitchen'. Daarna zal de jury ze ondervragen. Dat zijn leuke bijeenkomsten waar wij dit jaar nóg meer publiek bij kunnen uitnodigen: online. Via het Youtube-kanaal kan de hele streek alles ‘live’ volgen. De pitches, het vraag- en antwoord tussen de jury, het commentaar van de Promotors en tenslotte de keuze van de jury. Het programma wordt donderdagavond 18 juni vanaf 19.30 uur uitgezonden vanuit Het Cultuurcafé/Boekhandel Van der Meer in Noordwijk.

Duurzaam werken verdient erkenning
De organiserende gemeenten – Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk – vinden duurzaam ondernemerschap belangrijk voor de streek. Vandaar dit vriendelijke ondernemersevenement. Door middel van de bedrijvencontactfunctionarissen en andere specialisten helpen zij ondernemers graag hun plannen mogelijk te maken.
Meer weten over de Duurzaamheidsprijs? Kijk op www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl

Uit de krant