Het doek valt voor Crescendo uit Hillegom | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Muziekvereniging Crescendo uit Hillegom stopt na 89 jaar.
Muziekvereniging Crescendo uit Hillegom stopt na 89 jaar. (Foto: pixabay)

Het doek valt voor Crescendo uit Hillegom

  Verenigingen

MUZIEK • Het was voor veel leden een emotionele bijeenkomst, maandag 17 juni in verenigingsgebouw De Drempel. Er werd gesproken over het voortbestaan van de vereniging. Na goed beraad is er besloten tot ontbinding van Muziekvereniging Crescendo.

Zoals ieder vereniging kende Crescendo goede en slechtere jaren. De laatste jaren daalde het ledental enorm en de aanwas van nieuwe muzikanten of leerlingmuzikanten was beperkt. Wel werd er ondanks de kleine bezetting actief muziek gemaakt. Op maandag repeteerde de Harmoniesectie en op donderdag de enthousiaste slagwerkers. Jaarlijks werden er meerdere concerten gegeven. Traditioneel werd er een Nieuwjaarsconcert in Villa Flora gegeven dat altijd met veel enthousiasme werd ontvangen. Ook was Crescendo dit jaar nog te horen tijdens de herdenking van de gevallenen op 4 mei en tijdens Koningsdag brachten zij de aubade. Het geplande Beatles-optreden bij de opening van het Beatlesmonument viel letterlijk en figuurlijk in het water vanwege het slechte weer, maar wordt wellicht nog op een later moment gegeven als afscheidsconcert.

De muziekvereniging met de welbekende rode jasjes verdwijnt dus na 89 jaar uit het straatbeeld van Hillegom. Veel mensen hebben hier in al die jaren veel plezier gehad in maken van muziek en kijken met weemoed terug op mooie jaren. Crescendo is de mensen die de vereniging altijd een warm hart hebben toegedragen dankbaar, maar legt zich nu neer bij het genomen besluit.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>