Afbeelding
pr

Lisse krijgt mobiliteitsplan

Algemeen Politiek

LISSE - De gemeente wil een mobiliteitsplan op poten zetten. Geen verkeerscirculatieplan overigens, maar een plan waar en wat je doet met bepaalde groepen verkeersdeelnemers en waarom.

Door Arie in 't Veld

De start van het plan staat nog in de kinderschoenen. Het werd donderdagavond in de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur toegelicht door Ed Graumans van bureau 'Met Graumans' dat het plan gaat uitwerken.

Voor Martijn Tibboel (VVD) was het wat jammer dat er die avond nog geen plan werd gepresenteerd. "We dachten dat de invoering ervan synchroon zou lopen met het werk op het Havengebied dat nu snel vordert." Tibboel zei zich ook een verkeerscirculatieplan te herinneren waarin hij zich goed kan vinden. Graumans zei daarover dat een verkeerscirculatieplan vooral over de doorstroming van het verkeer gaat. "Het mobiliteitsplan kijkt breder."

Gerrit Meiland (CDA) stelde vast de spreker ook de verbindingen met Lisserbroek aan de orde stelde en vroeg hoe hij dit zag met de plannen die daar verwezenlijkt moeten worden. "Een brug erbij bijvoorbeeld, of twee bruggen, of geen brug. En hoeveel parkeerplaatsen heb je nodig." Vragen waarop volgens Graumans samen met Lisserbroek een antwoord op moet worden gevonden. Ook op de vraag over de bruggen en voor welk verkeer die beschikbaar komen.

Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) merkte, evenals John de Bruin (Nieuw Lisse) op dat er in het plan ook een link moet zijn met het duurzaamheidsbeleid van Lisse, hetgeen volgens Graumans inderdaad een van de thema's is. "Nu is de inventarisatieronde aan de orde wat betreft vragen en opmerkingen en daarna volgt de koersnotitie," aldus Graumans.

Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis zei donderdagavond dat dit ook precies de koers is die het college voor ogen staat. "Dus nu ophalen wat er leeft, zodat een eerste contour zichtbaar wordt. Als u nu niets zegt wordt er aangesloten op het huidige beleid. Dus het is belangrijk dus dat uitgangspunten nog even worden aangescherpt. En de raad hoeft geen angst te hebben voor een dik pak papier met letters. Maar een mobiliteitsplan en de concrete acties."

Uit de krant