Afbeelding
Foto: pr

11e Ronde NPC: Van alles wat voor Les boules fleuries

Sport

Lisse - De uitwedstrijden van de teams van Les Boules Fleuries verliepen zaterdag 11 maart niet voorspoedig in de 11e ronde (van 14) in de Nationale Petanque Competitie.

Het eerste team, dat kan degraderen noch kampioen kan worden in de resterende speelrondes van de 2e divisie, mocht de krachten meten met de nummer 2 L'Esprit uit Schiedam. Het verschil op de ranglijst werd in de eerste ronde onderstreept door de thuisploeg. Een overtuigende (13-0;13-5;13-7) 3-0 voorsprong was het gevolg. In de tweede speelronde was sprake van twee snelle partijen (13-2; 3-13), maar was de winst verdeeld waardoor er een 4-1 tussenstand was bereikt. De derde ronde leek een ommekeer te brengen, in alle drie doubletten partijen namen de Lissenaren de leiding. Na een overtuigende 6-13 winst volgde echter op beide andere banen toch alsnog een nederlaag van 13-10 en 13-5. Met de 6-2 winst blijft L'Esprit in de race om de titel. Lbf1 blijft 4e doordat elders de nummers 5 en 6 ook verloren van de nummers 1 en 3.

In de 3e divisie staat voor Lbf2 op zich niets meer op het spel. De nummer 3 uit Lisse mocht ditmaal op bezoek bij nummer 2, DOSC2 in Den Dolder. Beide ploegen staan 6 punten achter de koploper, die daarmee (vrijwel) onbereikbaar is. Ook in Den Dolder bleken de ploegen elkaars gelijke. Bij een 4-3 voorsprong voor Lbf3 en de stand 11-11 komt de opponent op 2 punten te liggen en heeft Lbf3 nog 1 boule om daar iets tegen te doen. Dat lukt niet, waarmee de wedstrijd met 13-11 gewonnen wordt door de thuisploeg en de terechte 4-4 eindstand een sportief treffen afrond.

Team Lbf3 mocht uitspelen bij "De Boel de Boule (2)" in Roelofarendsveen. Tussen beide clubs bestaat een warme band, wat ook bij dit treffen weer naar voren kwam in de bijzonder plezierige sfeer. Lbf3 staat in de 5e divisie op de 3e plek, maar heeft een uitzichtloze 7 punten achterstand op de koploper. DBDB2 staat op de 6e plek. Beide ploegen moeten nog degradatie voorkomen in deze divisie waar iedereen zeer aan elkaar gewaagd blijkt, de koploper uitgezonderd. Uiteindelijk wisten de Lissenaren via een 0-3 voorsprong en een 2-3 tussenstand de 3-5 overwinning te behalen.

Het vierde team strijdt nog om de titel in de 5e divisie. Ditmaal stond de uitwedstrijd bij mede-koploper Boule Union Thamen (1) op het programma. De eerste ronde begon prima voor de bezoekers. Een 1-2 voorsprong gaf vertrouwen. In de volgende ronde rechtte de thuisploeg de rug en won men beide partijen, waardoor nu de thuisploeg een 3-2 voorsprong kende. In ronde 3 zette dit helaas voor de bezoekers door, wat leidde tot een 5-3 winst voor de thuisploeg.

Zaterdag 25 april komen de teams in Lisse weer in actie.

Uit de krant