Dit weekend laten voltigeurs weer een knap staaltje acrobatiek zien op het paard. |
Dit weekend laten voltigeurs weer een knap staaltje acrobatiek zien op het paard. | Foto: Boelo Meijer

Tweedaagse voltigewedstrijd in Lisse

Sport

Lisse - Paardensportvereniging St. Hubertus-Lisse aan de Rooversbroekdijk houdt komend weekend een tweedaagse voltigewedstrijd. Voltige is gymnastische en acrobatische oefeningen uitvoeren op een bewegend (galopperend) paard. Van twintig topverenigingen uit Nederland nemen ruim 300 voltigeurs deel aan deze wedstrijd. 

In dit weekend kunnen solisten, pas de deux en teams hun lenigheid, evenwicht en elegantie tonen op het galopperende paard. Zij starten in verschillende klassen. Van klasse B (beginners wedstrijdklasse) tot de top van Nederland in de klasse Z/ZZ. De allerkleinste deelnemers (6-10 jaar) laten in de klasse BB in teamverband zien hoe spannend, maar vooral ook hoe plezierig, dit turnen op een paard is.

Beide dagen begint de wedstrijd om 09.00 uur met de solisten en Duo's. Rond de middag wordt het programma vervolgd door de verplichte oefeningen van de hogere teams in de klasse L, M, Z en ZZ. Daarna is het de beurt aan de teams in de klasse BB en B, zij laten de verplichte oefeningen en de kür zien. Aansluitend aan deze rubrieken laten de hogere teams hun spectaculaire kuren zien. 

Zaterdagochtend 1 april start Lisa Immink van PSV St. Hubertus-Lisse als solist in de klasse L op haar paard Pearl Jam onder leiding van haar moeder Nicolette Davies. Zondagmiddag 2 april is het de beurt aan de vier teams van St. Hubertus, Team I start op CJ in de klasse B en team II start op Nintendo in de klasse BB. De twee ponyteams starten ook in de klasse BB, waarvan één op Casper en één op de Haflinger King. Sinds eind 2016 heeft de familie van Eijsden King ter beschikking gesteld, daar is de vereniging ontzettend blij mee. King doet het erg goed bij het ponyteam dat op de vrijdagavond met hem traint en daarom heeft King dan ook zijn debuut zondag. 

Beide dagen kunnen jullie vanaf 09.00 uur genieten van deze mooi tak van paardensport, die steeds populairder wordt. Rond 17.30 uur verschijnt het laatste team in de ring.
Natuurlijk is op beide dagen de toegang gratis en iedereen is van harte welkom!
 

Uit de krant