| Foto's met dank aan Arie in 't Veld en Jos Elfering
| Foto's met dank aan Arie in 't Veld en Jos Elfering

Record aantal bezoekers op 14de editie Castle Fest

Algemeen

Lisse ♦ Met ruim 40.000 bezoekers en een sfeer om 'u' tegen te zeggen, is het jaarlijkse Castle Fest dat dit jaar van 2 tot en met 5 augustus plaatsvond, tot grote hoogte gegroeid.

Door Arie in 't Veld

De organisatie houdt zich nog even op de vlakte voordat definitieve cijfers worden gegeven, maar duidelijk is dat organisatie, feestgangers en ook de kraamhouders een weekend achter de rug hebben dat klonk als een klok. En dat dan in een soms bijna alles verzengende hitte, hetgeen de deelnemers duidelijk niet deerde. Behalve dan wellicht de enkeling die een wel erg zwaar kostuum had aangetrokken, of de wandelende mummie die van boven tot onder in verband was gewikkeld en voor aanvang van de (uitverkochte) zaterdag bij de ingang nog eens het verband moest controleren, want anders zou er een erg slordige mummie op het terrein gelopen hebben. Daarnaast waren er allerlei figuren die de aandacht vroegen, zoals een stel dat in een karretje een geraamte met zich meezeulde. "Mijn neef'" aldus het paar dat ook vertelde dat hij altijd al zo graag naar het Castle Fest wilde gaan.

Intussen bruiste het op het gehele terrein rond Kasteel Keukenhof van alle mogelijke activiteiten Veel heel specifieke muziek uiteraard, maar ook workshops, demonstraties, wedstrijden waaraan de jeugd mee kon doen en omringd door een scala aan figuren uit mythen, sages, sprookjes, uit de middeleeuwen en die zo uit uit de engste nachtmerrie van iemand lijken te zijn ontsnapt. 

En er op uit waren om te bekijken en bekeken te worden. Kortom een giga evenement in en bijzonder goede sfeer. Zonder een onvertogen woord of daad en door de organisatie op alle mogelijke manieren goed begeleid en uitgevoerd. Het staat vrijwel vast dat volgend jaar opnieuw een editie van het Castle Fest op Keukenhof zal worden gehouden, met voor de organisatie dan het luxe probleem dat men creatief zal moeten zijn met de beschikbare ruimte.

| Foto's met dank aan Arie in 't Veld en Jos Elfering
| Foto's met dank aan Arie in 't Veld en Jos Elfering
| Foto's met dank aan Arie in 't Veld en Jos Elfering

Uit de krant