Huisartsenpraktijk Poelpolder heropend
Logo lissernieuws.nl
Het team van het medisch centrum in de Poel is blij met het verbouwde onderkomen.
Het team van het medisch centrum in de Poel is blij met het verbouwde onderkomen. (Foto: Esther Akerboom)

Huisartsenpraktijk Poelpolder heropend

Onder veel belangstelling werd afgelopen donderdag de verbouwde praktijkruimte van huisartsenpraktijk Poelpolder geopend. Onder het genot van een hapje en een drankje en met de terrasheaters aan, want het was best frisjes, werd het vernieuwde gebouw geopend door burgemeester Lies Spruit.

Door Esther Akerboom

"Ik kom niet zo vaak in de gelegenheid om zoiets bijzonders te openen. Het is een gezondheidscentrum 3.0 wat hier staat en dat is goed voor de hele buurt en omgeving. Een hele range van zorg is voorhanden en dat is tegenwoordig nodig. Als huisarts kun je niet meer in je eentje je klanten gezond houden", sprak zij. "De bewoners van de Poelpolder hebben de hulp die ze willen straks voor het uitkiezen."

Wachtkamer
Boven op het bestaande gebouw is een nieuwe verdieping verrezen waar kamers zijn gekomen voor diverse behandelaars. Daarvoor waren natuurlijk een trap en een lift nodig. Ook de benedenverdieping is helemaal vernieuwd en de afgesloten wachtkamer getransformeerd naar een gezellige open ruimte. "De verbouwing heeft wel veel overlast gegeven, zeker voor de assistentes. Maar we hebben een mooi pand gekregen waarin we fijn kunnen werken en waar alle eerstelijnszorg vertegenwoordigd is", zegt huisarts Freek van der Salm.
In het nieuwe gebouw is naast de huisartsenpraktijk ook ruimte gekomen voor een praktijk voor psychologie en coaching, een fysiotherapeut, een voedingsadviesbureau en een osteopaat. Ook het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft er een plekje gevonden.

Jeugd
De praktijk is de eerste in Lisse waar ook een praktijkondersteuner Jeugd werkzaam is, waardoor aan kinderen en hun ouders nog sneller passende hulp kan worden geboden. De ervaring van andere gemeenten leert dat een praktijkondersteuner Jeugd minder vaak tot verwijzing naar zware vormen van jeugdhulp leidt. Ook zorgt het voor een betere onderbouwing van doorverwijzingen. Het is de bedoeling dat dit in de toekomst wordt uitgebreid, zodat alle huisartsenpraktijken in Lisse die hulp kunnen bieden. Ook al gaat niemand er voor zijn plezier heen, het is toch fijn om te weten dat er vlak in de buurt zoveel zorg op één locatie beschikbaar is.

Meer berichten