Je kunt de Luisterlijn bellen als je een luisterend oor nodig hebt.
Je kunt de Luisterlijn bellen als je een luisterend oor nodig hebt. Foto: pr

Luisterlijn Leiden zoekt vrijwilligers

Algemeen

Vierentwintig uur per dag zijn de vrijwilligers van de Luisterlijn bereikbaar. Landelijk, maar ook lokaal, zoals in Leiden. Om mensen dag en nacht een luisterend oor te kunnen bieden, zijn er meer vrijwilligers nodig. Op 2 september 2020 start er weer een training voor nieuwe vrijwilligers in Leiden.

Elke dag en nacht voeren de vrijwilligers van de Luisterlijn ruim duizend gesprekken met onbekenden. Met mensen die steun nodig hebben bij verdriet, eenzaamheid, zorgen of pijn.  

“Als vrijwilliger bij de Luisterlijn moet je vooral goed kunnen luisteren, zonder te oordelen”, legt een vrijwilliger uit. “De onderwerpen van de gesprekken en redenen dat mensen contact opnemen zijn uiteenlopend. Soms belt iemand om gewoon even een praatje te maken. Maar andere mensen willen je spreken omdat ze echt iets emotioneels kwijt willen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om er voor een ander te kunnen zijn.” 

Training
De aspirant-vrijwilliger wordt goed voorbereid op het werk door het volgen van deze training. Daarin worden gespreks- en luistervaardigheden geoefend en komen verschillende thema ’s aan bod. Op 2 september start er weer een nieuwe training. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk.

Over de Luisterlijn
De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die anonieme hulp op afstand biedt. Vanuit 28 locaties, waaronder in Leiden, voeren zo’n 1.500 vrijwilligers dag en nacht ruim 300.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Deze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door beroepskrachten. Geïnteresseerden in het vrijwilligerswerk kunnen zich melden via www.deluisterlijn.nl.
Bellen voor een anoniem gesprek met een vrijwilliger van de Luisterlijn kan dag en nacht naar 0900-0767 en chatten of mailen via de website van de Luisterlijn.

Uit de krant