Het 2,5-jarige jubileum van Langeveldshof in Lisse werd opgevrolijkt met herkenbare liedjes van Willem Hoekstra, bekend als de Oranje Man.
Het 2,5-jarige jubileum van Langeveldshof in Lisse werd opgevrolijkt met herkenbare liedjes van Willem Hoekstra, bekend als de Oranje Man. Foto: Ineke van Koningshoven

Langeveldshof viert jubileum op locatie Lisse

Algemeen

“Wat was dit een gezellige middag. We hebben genoten van de gezelligheid, de muziek, de heerlijke hapjes en drankjes. Ik heb zelfs nog even een rock-’n-roll gedanst. Wat een feest”, zo luidde de reactie van een mevrouw die na afloop heel tevreden was over het feest dat ter gelegenheid van het 2,5 jaar bestaan van Langeveldshof op zaterdagmiddag 2 april in De Oude School in Lisse werd gevierd.

Door Ineke van Koningshoven

Deelnemers en vrijwilligers van Ontmoetingscentrum Langeveldshof werden rond de klok van 14.00 uur hartelijk welkom geheten in de knusse ruimte in de school door bestuurder Susan Langeveld. Zij vertelde kort over de geschiedenis en de doelen van Langeveldshof. Zij liet eveneens weten dat de catering was verzorgd door de mensen van het Raamwerk.
Na deze korte inleiding was het de beurt aan Willem Hoekstra, artiestennaam “De Oranje Man”, om het publiek te vermaken. En dát kon hij: Zijn vrolijke, ouderwetse meezingnummers, gelardeerd met de nodige humor, zorgden er al direct voor dat de stemming er goed in zat. Het thema van die middag: Bekijk ’t leven van de zonnige kant, kwam zeker naar voren toen de hele zaal deze hit van Monty Python (Always Look On The Bright Side Of Life) uit volle borst mee zong.
Het was een genot om zowel deelnemers als vrijwilligers gade te slaan en er even een praatje mee te maken. Eén ding werd duidelijk: Langeveldshof stimuleert contact tussen jong en oud, helpt mee aan bestrijding van eenzaamheid en ondersteunt het gezonder ouder worden. De slogan op de flyer “iedere dag mag een feestje zijn” werd dus op 2 april meer dan bewezen. De blije, vrolijke gezichten en de lachsalvo’s van de bezoekers waren daar een duidelijk bewijs van.

Uit de krant