Concert Young Pianist Foundation in Koetshuis | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Carlos Marin Rayo won de publieksprijs van het concours van de Young Pianist Foundation.
Carlos Marin Rayo won de publieksprijs van het concours van de Young Pianist Foundation. (Foto: pr)

Concert Young Pianist Foundation in Koetshuis

  Cultuur

MUZIEK • In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof wordt dinsdag 19 maart het jaarlijkse concert van de Young Pianist Foundation gehouden. Deze stichting organiseert om de drie jaar een concours voor jonge Nederlandse en in Nederland studerende pianisten.

Tijdens het concert in het Koetshuis treden Carlos Marín Rayo en Rik Kuppen op. Bij de finale op 9 en 10 februari in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam werden zij respectievelijk tweede en derde. Carlos Marín Rayo won bij het concours de publieksprijs. Hij volgt de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Frank van de Laar. Eerder studeerde hij aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en in Madrid. Bij dit concert speelt Carlos Marín Rayo werk van Schubert (Sonate opus 143), Gómez-Chao Porta, Schönberg, Berg en Thomas Beijer.

Rik Kuppen behaalde in 2017 zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Ellen Corver. In het eerste jaar van zijn studie won hij de landelijke finale van het Prinses Christina Concours, wat hem concerten en tournees in Mexico, Malta en Kroatië opleverde. In 2017 was hij finalist in de Dutch Classical Talent Competition. Rik Kuppen speelt bij dit concert werk van Debussy, Beethoven en Janácek. Het concert begint om 20.15 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl, cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>