Logo lissernieuws.nl
Erik Prins begint op 1 mei als nieuwe gemeentesecretaris van Lisse en directeur van HLTsamen.
Erik Prins begint op 1 mei als nieuwe gemeentesecretaris van Lisse en directeur van HLTsamen. (Foto: pr)

Erik Prins nieuwe gemeentesecretaris Lisse

  Politiek

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse heeft besloten Erik Prins aan te stellen als gemeentesecretaris van Lisse en directeur van HLTsamen, de ambtelijke organisatie van Hillegom, Lisse en Teylingen. In de directie van HLTsamen neemt hij plaats naast de gemeentesecretarissen van Hillegom en Teylingen.

Op 1 mei 2021 begint Erik Prins in de functie van gemeentesecretaris en directeur. Hij volgt daarmee Boudewijn Marinussen op, die sinds 1 oktober 2019 ad interim gemeentesecretaris van Lisse was.

Lisse laten bloeien en groeien
Erik Prins is geen onbekende in Lisse; hij woont zelf in Lisse, is actief betrokken bij de plaatselijke basketbalvereniging en hij was van 2014 tot 2018 gemeenteraadslid in Lisse. Zijn jarenlange werkervaring in de publieke sector, waaronder bij de gemeente Nieuwegein en de gemeente Zaanstad maken hem een waardevolle aanvulling voor de organisatie. “Er liggen grote uitdagingen waar we samen de schouders onder gaan zetten. De ‘liefde’ voor Lisse als dorp maakt mij erg gemotiveerd om te zorgen dat Lisse verder gaat bloeien. En als directeur ga ik samen met de andere directieleden stappen maken in de doorontwikkeling van HLTsamen”, zegt Prins.

Bekrachtigd
Na een zorgvuldige selectieprocedure koos het college voor Prins. Burgemeester Lies Spruit, voorzitter van de selectiecommissie, ziet met vertrouwen uit naar de samenwerking met de nieuwe gemeentesecretaris en directeur. “Erik heeft veel enthousiasme en is erg gedreven. Dit gecombineerd met zijn kennis en ervaring  gaat Lisse verder brengen en helpt ons in het realiseren van toekomstige ambities. Het college is blij met zijn komst.” 

Gemeentesecretaris en directeur
Als gemeentesecretaris maakt Prins deel uit van de directie van HLTsamen, de ambtelijke organisatie die Hillegom, Lisse en Teylingen bedient. De gemeenten hebben elk een eigen gemeentesecretaris, die de eerste adviseur is van het college van B & W en de schakel vormt tussen bestuur en medewerkers. Gedrieën vormen zij de directie van HLTsamen. In de functie van directeur zal Prins mede sturing geven aan de organisatie, zodat deze zich verder kan ontwikkelen.

Meer berichten