Afbeelding
Foto: pr

Bijdrage uit Meerlandenfonds voor Scouting Graaf van Lynden

Verenigingen

Scouting Graaf van Lynden heeft uit handen van wethouder Kees van der Zwet 775 euro ontvangen uit het Meerlandenfonds. “Een bedrag dat meer dan welkom is in deze moeilijke tijden voor onze vereniging”, aldus penningmeester Annelies van Toorn.

Ieder jaar stort Meerlanden € 55.000 in het Meerlandenfonds om sportverenigingen, evenementen en goede doelen in de regio te ondersteunen. Van het bedrag wil de scouting het groene sedumdak vervangen dat al snel enkele duizenden euro’s kost. Daarnaast krijgt de scouting van Meerlanden een vracht houtsnippers voor op hun locatie in het Keukenhofbos. “Ook hier zijn we erg mee geholpen, omdat een nieuwe laag houtsnippers erg duur is en wij het terrein netjes en veilig willen houden.”
Door de coronacrisis heeft men lange tijd geen opkomsten kunnen houden. Er is een bijdrage uit het coronafonds aangevraagd bij de gemeente Lisse, maar die werd niet toegekend. Opmerkelijk, omdat alle kosten - zoals de huur voor het clubhuis - gewoon doorlopen. Terwijl voor de sportclubs op Ter Specke in Lisse de huur wel is kwijtgescholden door de gemeente. De bijdrage uit het Meerlandenfonds komt dus als geroepen, aldus Van Toorn.

Uit de krant