Logo lissernieuws.nl
<p>Zwemmaatjes zwemmen bij De Waterkanten.</p>

Zwemmaatjes zwemmen bij De Waterkanten.

(Foto: Ruth Eppink)

Wekelijks zwemmen met Zwemmaatjes: meld je aan!

  Zorg & Welzijn

Sinds vier jaar wordt Zwemmaatjes georganiseerd in Sportcentrum De Waterkanten. En het blijkt een succes. Daarom is het sinds 1 november mogelijk om elke week deel te nemen.

Niet iedereen gaat even gemakkelijk het zwembad in. Er kan sprake zijn van gezondheidsklachten, mobiliteitsproblemen of andere redenen, zoals een klein sociaal netwerk waardoor iemand niet meer denkt te kunnen gaan zwemmen. Ook aspecten als angst, dementie, niet-aangeboren hersenletsel, overgewicht, geen vervoer, een visuele beperking, geen toereikende financiële middelen kunnen meespelen. Speciaal voor deze groep wordt Zwemmaatjes iedere maandag van 12.00 uur tot 13.00 uur aangeboden.

Bij Sportcentrum De Waterkanten kan iedereen zonder problemen in het water komen. Er is een ondergrondse parkeergarage. Tevens is er een personenlift aanwezig, evenals een tillift en er zijn speciale rolstoelen en rollators. Kom in je eigen tempo zwemmen in het warme water met partner, vriend, buurvrouw of familielid. Mocht de zoektocht naar een maatje niet lukken, dan gaan de organisatoren op zoek. Tijdens een kennismakingsgesprek op het droge worden de wensen in kaart gebracht en kunnen we erachter komen of er een goede klik is. Vervolgens worden er afspraken gemaakt over het daadwerkelijk deelnemen aan de activiteit.

Zwemmaatjes is op 6, 13 en 20 december, steeds van 12.00 tot 13.00 uur (aanwezig om 11.45 uur). Kosten: € 6,15 per duo; inclusief een gratis kopje koffie/thee na afloop. Locatie: Sportcentrum De Waterkanten, Sportlaan 21. Inschrijven bij buurtsportcoach Dionne Scheepmaker met vermelding van de data. Bel, app, sms of mail: 0645331545 // d.scheepmaker@welzijnskompas.nl.

Meer berichten