Afbeelding

Website biedt overzicht van activiteiten voor vrijetijdbesteding

Verenigingen

Lisse • Onder toeziend oog van raadsleden, vrijwilligersorganisaties, belangstellenden, pers en betrokkenen van Welzijn Lisse heeft wethouder Adri de Roon woensdag de website vrijetijdbestedinglisse.nl live gezet. De lancering vond plaats in het onlangs deels gerenoveerde verenigingsgebouw van Les boules fleuries aan de Gerard Doustraat.

Vanaf nu kunnen alle Lissenaren die op zoek zijn naar een zinvolle en leuke vrijetijdbesteding snel het complete aanbod vinden. Bijna honderd organisaties zijn samengebracht op de webportal, een samenwerking van Welzijn Lisse en vrijwilligersorganisaties. Van hieruit komen bezoekers direct op de website van de organisatie die ze aanklikken.

Astrid Verkerk, directeur Welzijn Lisse, vertelde dat het idee voor de site afkomstig is vanuit een commissie van het adviesnetwerk van vrijwilligers, na een vraag vanuit de gemeente om Lissers meer met elkaar te verbinden. "Met de lancering van vrijetijdbestedinglisse.nl wordt weer een drempel weggenomen voor de kwetsbare mens", aldus Verkerk, die trots vermeldde dat de website met sociale kracht vanuit de vrijwilligersorganisaties de eerste en tot dusver enige website in zijn soort is in Nederland. Werden er in eerste instantie vooral activiteiten voor kwetsbare groepen (senioren en mensen met een beperking) in opgenomen, het eindresultaat is er echter voor iedereen. In LisserNieuws komt een agenda met activiteiten voor kwetsbare groepen.

De website, gebouwd door vrijwilligers Frans Snaar en Hans Hoogenbosch, kan op verschillende manieren gebruikt worden: zoeken op doelgroep (jongeren, volwassenen, senioren en gehandicapten), op activiteiten (beweging, sport, spel, ontmoeting, ontspanning, ontplooiing, cultuur, creatief en natuur) of op aanbieder van de activiteit. Er kunnen heel eenvoudig organisaties en activiteiten aan toegevoegd worden, iets dat de komende tijd zeker nog gaat gebeuren. Hoogenbosch, die ook in het adviesnetwerk zit, gaf aan dat vrijwilligers en organisaties door nog meer samenwerking nog meer voor elkaar kunnen betekenen. Daarom wordt op de website ook een deel ingericht waar verenigingen en andere clubs een oproep kunnen plaatsen voor vrijwilligers. De site is ook zeer geschikt voor professionals in de zorg en mantelzorgers die een passende activiteit zoeken voor iemand die een steuntje in de rug nodig heeft. Zo kan een huisarts iemand met klachten die het gevolg zijn van eenzaamheid wijzen op bepaalde activiteiten.

Uit de krant