Bij het Havengebied zijn parkeerplaatsen verdwenen; extra vakken zijn verderop te vinden. | Foto: Arie in 't Veld
Bij het Havengebied zijn parkeerplaatsen verdwenen; extra vakken zijn verderop te vinden. | Foto: Arie in 't Veld

Controles op verkeerd parkeren blijven

Politiek

LISSE - Nu het Havengebied op de schop is gegaan zijn er zo'n 70 parkeerplaatsen minder in het centrum beschikbaar. Dat leidt tot parkeermoeilijkheden voor de autogebruikers, zodat ze mogelijk inventiever hun voertuig gaan stallen.

Door Arie in 't Veld

Parkeren dus op plekken waar dit niet is toegestaan. Met het risico op een prent, uiteraard. Getracht is om op andere plekken in de buurt alternatieven te vinden, hetgeen ook goeddeels is gelukt. De vraag is of buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) daar nu op pad gaan om foutparkeerders op de bon te slingeren. "Een vraag die moeilijk te beantwoorden is", aldus wethouder Evert Jan Nieuwenhuis.

"Bij werkzaamheden begrijpen we dat er situaties kunnen ontstaan die parkeren heel lastig en ingewikkeld maken. We gaan er echter geen drie boa's op afsturen, die om een hoekje staan te kijken of iemand verkeerd parkeert. Aan de andere kant moeten de mensen zich wel aan de regels houden.

Bij onveilige situaties zullen we handhaven. Het is een beetje geven en nemen." De wethouder zegt dat overtredingen bekeurd worden, omdat anders een verkeerd signaal wordt afgegeven.

Uit de krant