Zo ging het er in de jaren 80 aan toe! | Foto: pr
Zo ging het er in de jaren 80 aan toe! | Foto: pr

Boerenbruiloft van Gaapstokken terug naar De Gewoonste Zaak

Verenigingen

LISSE - Na enkele jaren van stilte hebben Carnavalsvereniging De Gaapstokken en De Gewoonste Zaak elkaar weer gevonden. De activiteiten van De Gaapstokken zitten aardig in de lift en met meer dan 3.000 bezoekers tijdens de festiviteiten eind januari in de Ter Speckehal werd een heus bezoekersrecord gevestigd. Een van de volgende grote evenementen die door de Lissese vereniging wordt georganiseerd is de eigen Boerenbruiloft.

Hiervoor keren De Gaapstokken dit jaar weer terug naar De Gewoonste Zaak en wel op zondag 26 februari aanstaande. 'Het is de plek waar we groot zijn geworden', is een veel gesproken zin bij leden van De Gaapstokken. De vereniging die dit jaar 43 jaar bestaat, viert al meer dan 30 jaar een eigen Boerenbruiloft. De ingrediënten van dit evenement zijn simpel en omvatten bijna alle items die men tijdens een echte bruiloft ook tegenkomt. Zo is er een grote feestzaal, zijn er veel gasten, is er feestmuziek, zijn er leuke optredens en niet te vergeten een bruidspaar dat in het onechte huwelijksbootje stapt. Gasten zitten aan lange tafels en kunnen genieten van een gezellige middag en avond uit waarbij ze uiteraard heerlijke boerenkool geserveerd krijgen.

"De Boerenbruiloft is al vele jaren een van de populairste evenementen van de vereniging en wij zijn blij dat de samenwerking met De Gewoonste Zaak weer is gevonden", bericht de vereniging. "Een betere locatie centraal in het centrum van Lisse kunnen wij ons niet bedenken en veel mensen kunnen zich de fantastische feestavonden hier nog wel herinneren. Vroeger bij 'Tante Jo' en de latere jaren bij Teun en Jacqueline Oosthoek. Door terug te gaan naar De Gewoonste Zaak hopen wij ook vroegere bezoekers weer te enthousiasmeren om te komen en met jong en oud te genieten van een groot feest onder het thema 'Een Toscaanse Boerenbruiloft'. De grote zaal van De Gewoonste Zaak zal volledig worden omgetoverd tot grote feestzaal en gedurende de Boerenbruiloft zijn er meerdere optredens en wordt de hele dag muzikaal omlijst door De Rijnsons en een dj.

Kaarten

De kaartverkoop voor de Boerenbruiloft vindt plaats op donderdagavond 9 februari tussen 19.00 en 20.30 uur bij Het Café in Lisse (Heereweg 196). Toegangskaarten inclusief eten kosten € 8,00 per persoon. Meer informatie is te vinden op www.gaapstokken.nl.

Uit de krant