Een boa schrijft een parkeerboete uit| Foto: archief
Een boa schrijft een parkeerboete uit| Foto: archief

Samenwerkingsconvenant voor inzet van boa's

Politiek

LISSE - Per 1 januari zijn de ambtelijke organisaties van Hillegom, Lisse en Teylingen opgegaan in de gemeenschappelijke regeling HLTsamen. De bedoeling is dat alle toezichthouders (zowel de buitengewoon opsporingsambtenaren als de bouw- en woningtoezichtinspecteurs) in het hele gebied hun taken kunnen uitoefenen.

Door Arie in 't Veld

Daarvoor moeten de drie colleges alle genoemde toezichthouders aanwijzen als toezichthouder voor hun gemeente. Dat geldt ook voor toezichthouders die extern worden ingehuurd. Die moeten door alle drie worden benoemd tot onbezoldigd ambtenaar. Om de boa's in het hele gebied van HLT bevoegd te laten zijn, is tevens nodig dat de drie gemeenten een samenwerkingsconvenant ondertekenen, samen met de officier van Justitie en de politie.

Werken in drie gemeenten
Een toezichthouder beschikt over wettelijke bevoegdheden voor het uitoefenen van zijn taak. Deze personen worden als toezichthouder aangewezen. Ze moeten zijn aangesteld als ambtenaar. Extern ingehuurde toezichthouders worden daarom aangesteld als onbezoldigd ambtenaar.

Uit de krant