Een blij team viert feest: overall kampioen in Praag! | Foto: pr
Een blij team viert feest: overall kampioen in Praag! | Foto: pr Foto: pr

FC Lisse O19-1 wint toernooi in Praag

Algemeen Sport

Lisse - De FC Lisse O19-1 reisde afgelopen donderdag 13 april om 22.00 uur af naar Praag in Tsjechië om daar deel te nemen aan een internationaal voetbatoernooi. De Trotse Trainer doet verslag.

"De busreis verliep prima. Met een paar stops kwamen we rond 13.00 uur op vrijdag aan bij het hostel. De toernooicommissie stond daar klaar om ons op te vangen en met een snelle ontvangst en uitleg konden we gelukkig gelijk gebruik maken van onze kamers. Tot op dat moment geen klagen! We hadden de kamers door de spelers zelf in laten delen, dus dat was prima opgelost. Na het opfrissen en nog wat chillen zijn we met de groep naar Praag gegaan. Om 19.00 uur waren we weer terug bij het hostel. Daarna gegeten en iedereen is op tijd gaan slapen voor de 1e toernooidag.

Eerste speeldag
Zaterdag speelden we om 09.00 uur onze eerste wedstrijd tegen MSC uit Meppel, Nederland. Deze werd met 4-1 gewonnen door ons. De tweede wedstrijd was om 11.30 uur, tegen een team uit Denemarken, Farum Boldklub. Ook deze werd gewonnen en wel met 3-1. Daarna om 14.00 uur de derde wedstrijd tegen Ophemert uit Nederland. Weer winst met 4-0.  Om 16.30 uur de laatste wedstrijd van die dag tegen SV Kickers Hennstedt uit Duitsland. Dit team had een zeer laag niveau helaas, zodat we in 40 minuten de eindstand op 11-1 konden zetten. Met die vermelding dat we ook nog 2 strafschoppen misten die wedstrijd. Nee... namen van die spelers noem ik niet!
Terug in het Hostel hebben we een biertje op deze geweldige eerste dag genomen, om later met elkaar te eten en weer op tijd onder de lakens te gaan voor de finaledag op zondag.

Tweede speeldag
Zondagmorgen om 09.00 uur wachtte onze laatste pouletegenstander, Armistizio Esedra Don Bosco, uit Italië. Deze temperamentvolle spelers dachten ons wel klein te kunnen krijgen, maar helaas voor hen gingen ze er met 3-0 af. Dus alle poulewedstrijden werden gewonnen door FC Lisse O19-1.
Daarna speelde we tegen de nummer 2 van poule B (wij waren poule A). De tegenstander was weer een Nederlandse club, WSC Waalwijk. Zij speelde 4e div in hun competitie. Zij konden ons eveneens geen pijn doen en zodoende wonnen wij deze wedstrijd met 4-0. Daarna volgde de eerste finale tussen de winnaars van poule A en B. De tegenstander kwam uit Hongarije, II Kerulet UFC. De eerste helft namen we een 1-0 voorsprong, maar we vergaten door te drukken en daardoor brachten we ze in de wedstrijd door ze tegen te laten scoren: 1-1. Dus strafschoppen. Na 5 penalty's was het gelijk en doordat zij de zesde misten, besliste Nick met de gelijkmakende strafschop de strafschoppenreeks in ons voordeel! De eerste cup was binnen voor de mannen!

Toen stond er nog een finale op het programma en wel tegen de winnaar van de strijd tussen poule C en D. Dat was U.S. Pringy uit Frankrijk. Dit werd een zwaar potje. Mede doordat we zoveel wedstrijden hadden gespeeld, was de koek aardig op en kwamen er steeds meer pijntjes bij onze jongens tevoorschijn. Bij rust stond het 0-0. Daarna kwamen we vrij snel op 0-1 achter. Met nog een kleine 10 minuten te gaan hebben we alles op alles gezet. Een spits erbij en daar konden zij niet mee omgaan. Met nog twee minuten te gaan, kopte Tom vd Star de gelijkmaker binnen:1-1. Er werd niet meer gescoord, dus weer strafschoppen. Mede door een sterk keepende Jochem wonnen we deze serie ook! Overall kampioen werden we dus ook. Een geweldige prestatie van onze mannen!

Die avond hebben wij alles rijkelijk laten vloeien, dat hadden de mannen dik verdiend. Maandagmorgen om 08.00 uur gingen wij terug naar huis met de bus. Zodat we om 22.20 uur weer terug waren in Lisse. We kunnen allemaal terugkijken op een geweldig weekend waar we lol hebben gehad en ook nog de toernooiwinst hebben behaald. Mannen, we zijn we zijn supertrots op jullie, bedankt voor jullie geweldige bijdrage om dit te doen hebben slagen!"