Mooie redding van de FC Lisse doelman. | Foto en tekst: Kees van Zuijlen
Mooie redding van de FC Lisse doelman. | Foto en tekst: Kees van Zuijlen Foto: kees van zuijlen

Tweede Divisie lonkt voor FC Lisse

Sport Sport

Na de 2-5 winst in het eerste treffen versus Dongen, lijkt het tweede duel een 'formaliteit'. Terugblikkend gaf de einduitslag enigszins een vertekend beeld. Zeker in de eerste helft liet de thuisclub woensdag met twee treffers voor zich spreken.

De 1-0 van topscorer Remon Koenen was de opmaat voor meer. Zeker na de 2-0, treffer van Glenn Kools na 33 minuten, leek een verrassing in de maak. Dit alles en het toch wel zichtbare kwaliteitsverschil tussen het zaterdag en zondag voetbal op dit niveau plus een grote kans op 3-0 pal voor rust, moest FC Lisse uit een ander vaatje tappen om het gat te dichten. Wellicht zat het keerpunt in het duel in het uitvallen van Remon Koenen, wat in aanvallend opzicht veel scheelde bij de thuisclub én het inbrengen van Martin van Eeuwijk aan Lisse zijde. Tien minuten na rust tekende Boyd Stevens vanuit een vrije trap voor de aansluittreffer en was Koen Fokkema eveneens trefzeker en bracht zijn ploeg op 2-2. In de 83ste minuut scoorde Rowdy van der Putten de 2-3 en nauwelijks twee minuten later voor 2-4 om in de slotminuut de eindstand te bepalen op 2-5. Met het thuisduel in het verschiet kon het in principe dus niet meer fout voor FC Lisse, dat zoals men vooraf stelde met anderhalve been in de allesbeslissende tweede ronde stond. Het thuisduel gaf een matte eerste helft te zien. Beide ploegen probeerden het wel, maar de finesse in de afwerking ontbrak waardoor de ruststand was zoals het duel begon. De tweede helft gaf een ander spelbeeld. Zonder Van Eeuwijk en Robbert van Boxtel viel er na rust meer te genieten. Pal na rust tekende invaller Mart van Bree, op aangeven van Jonk Mijnhijmer voor de 0-1. De gelijkmaker kwam tien minuten na de 0-1. Een inworp van Niels Buijs werd door Steven Olsthoorn doorgekopt waarna Van der Putten eveneens koppend de stand naar 1-1 tilde. Na een uur spelen maakte Tom Zoontjes plaats voor Robbert van Boxtel, bracht Lars Rauws het thuispubliek in vervoering met een actie over de linker flank en ontpopte Jordy Zielschot zich meer en meer als een niet te nemen veste. Beide ploegen wisselden, maar het leidde vooralsnog niet tot een treffer. In de 72e minuut kreeg de thuisclub een penalty waarna Lars Rauws het vonnis mocht voltrekken. Een heerlijk en bevrijdend moment voor de man die na zeven seizoenen en pakweg 150 duels in de hoofdmacht eindelijk mocht en kon scoren. Met een hard en gedegen schot tekende hij voor de 2-1. Twee minuten later kreeg hij een publiekswissel; Murat Onal werd zijn vervanger. De andere smaakmaker was Jordy Zielschot, hij reageerde op sublieme wijze op het schot van Rik Vermeulen en het schot van Murat Onal. In de laatste tien minuten was het de thuisclub die de klok sloeg. Rik Vermeulen vond de doelman op zijn weg, die niet veel later tot twee keer toe een zekere treffer voorkwam. In de slotminuut stond Onal in goede positie, maar ook hij kwam niet voorbij Dongen doelman Zielschot. FC Lisse mag zich gaan opmaken voor het allesbeslissende duel met als inzet een plaats in de Tweede Divisie. Tegenstander is Harkemase Boys, dat zich ontdeed van UNA en in competitieverband met 0-3 won. Zover zal het in het aankomende duel waarschijnlijk niet worden. Dinsdag om 20.00 uur speelt FC Lisse eerst thuis.