Statushouders gaan in de afsluitende workshop van hun participatietraject aan de slag bij kinderboerderij de Dierenhoeve in Noordwijkerhout.
Statushouders gaan in de afsluitende workshop van hun participatietraject aan de slag bij kinderboerderij de Dierenhoeve in Noordwijkerhout. Foto: pr

Statushouders aan de slag op kinderboerderij

Algemeen Vrijwilligers

Regio • Een groep statushouders uit de Bollenstreek heeft recentelijk hun participatieverklaring ontvangen. Als afsluiting van het traject ging de groep vorige week aan de slag op een kinderboerderij.

Onlangs hebben de vijf Bollenstreekgemeenten de acht weken durende participatiecursus geïnitieerd en verplicht gesteld voor nieuwkomers. In de laatste workshop ging de groep, bestaande uit statushouders uit Noordwijk, Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout, op maandag 8 mei zelf aan het werk bij de Dierenhoeve in Noordwijkerhout. Daar waar vluchtelingen veelal omringd worden door vrijwilligers, werkte ze nu zelf enthousiast als vrijwilliger. De buitenweide werd van distels en onkruid ontdaan en de stal kreeg een mooie opknapbeurt. 

Workshops

Het participatieproject is een verplicht traject voor de deelnemers, waarbij ze meer informatie krijgen over Nederland (grondwet, verkeer, gezondheid, kernwaarden etc.) In dit traject wordt een dagdeel vrijwilligerswerk gedaan en zijn er acht workshops. Voor de nieuwe Bollenstrekers was het een bijzondere ervaring. 

De samenwerking met De Dierenhoeve kwam tot stand via de contacten van VluchtelingenWerk en de Stichting Present Bollenstreek uit Lisse; ook een organisatie, die veelal uit vrijwilligers bestaat en zich inzet voor kwetsbare groepen. 

Uit de krant