Leden van Lions De Oude Duinen met een klein deel van de goedgevulde zomerse koeltassen voor gezinnen die gebruikmaken van de voedselbank.
Leden van Lions De Oude Duinen met een klein deel van de goedgevulde zomerse koeltassen voor gezinnen die gebruikmaken van de voedselbank. Foto: pr

Lions De Oude Duinen geven voedselbankgezinnen goedgevulde zomerkoeltas

Algemeen Goede doelen

Regio - Het is inmiddels bijna een traditie dat leden van Lions Club De Oude Duinen in de zomer een leuke tas vullen voor gezinnen die gebruik maken van de voedselbank. Ook dit jaar zijn ze aan de slag gegaan voor de voedselbanken in Hillegom, Lisse en Teylingen.

Door de goede voorbereidingen kon het team van Lionsleden snel aan de slag om de leuk gekleurde koeltassen te vullen. Voor deze gelegenheid was het kantoor van Ontwerpburo Veldhoven aan de Oranjelaan in Lisse omgetoverd tot distributiecentrum. Zo werden de koeltassen gevuld met spelletjes, koekjes, zonnebrandcrème, aftersun, spinners, koelelementen, beachbalset, pannenkoekenmix, stroop, poedersuiker, knikkers, een grote zak appels en kaartjes voor het zwembad in Lisse of Sassenheim, etc.
De afgelopen jaren kozen de Lions De Oude Duinen als goed doel steeds voor kleinschalige projecten die dienen ter bestrijding van stille armoede bij kinderen in de Duin- en Bollenstreek. Van de opbrengsten van diverse acties worden al vijf jaar in pakketten samengesteld voor gezinnen die gebruikmaken van de voedselbank: met Sinterklaas, Kerstmis en vlak voor de zomervakantie. 

We Serve
In Lions Clubs werken mensen uit de lokale gemeenschap op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is. Primair voor de lokale gemeenschap, maar daarnaast via de overkoepelende organisatie Lions Clubs International ook vaak voor hulpverlening elders in de wereld. De clubs bepalen zelf de doelen die ze willen ondersteunen en de wijze waarop ze uitvoering geven aan de dienstverlening. Politiek, religie en etnische achtergrond zijn in het clubleven taboe, maar verder zijn Lions Clubs binnen bepaalde spelregels autonoom. Lions Clubs handelen onder het motto: We Serve, wij dienen. Nederland heeft 435 Lions Clubs met totaal 11.500 leden.  

Deze Lions hopen dat weer veel gezinnen, blij zijn met deze goedgevulde zomerse tas. Geniet er van en iedereen een hele fijne zomervakantie gewenst. 


 

Uit de krant