Een mantelzorger neemt een chronisch zieke, een gehandicapte of hulpbehoevende veel werk uit handen. Helpt bijvoorbeeld in de huishouding, brengt iemand naar het ziekenhuis of haalt boodschappen.
Een mantelzorger neemt een chronisch zieke, een gehandicapte of hulpbehoevende veel werk uit handen. Helpt bijvoorbeeld in de huishouding, brengt iemand naar het ziekenhuis of haalt boodschappen. Foto: pr

Opnieuw VVV-bonnen als mantelzorgcompliment voor mantelzorgers

Zorg & Welzijn

VRIJWILLIGERS • Ook in 2017 wil de gemeente mantelzorgers een blijk van waardering geven in de vorm van VVV-bonnen ter waarde van 100 euro.

Iemand is mantelzorger wanneer men minimaal drie maanden, gedurende minimaal acht uur per week, onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis die zelfstandig woont of bij de mantelzorger in huis.

Het mantelzorgcompliment is tot uiterlijk 1 november aan te vragen bij WelzijnsKompas Hillegom-Lisse. Kijk op www.welzijnskompas.nl voor meer informatie en de voorwaarden. Er worden geen bevestigingen gestuurd van de aanvragen. Medio november ontvangt men een uitnodiging voor het ophalen. Het formulier is te downloaden via de website van WelzijnsKompas Hillegom-Lisse. Het formulier is ook op te halen bij de gemeente of bij WelzijnsKompas, gevestigd aan de Eikenlaan 2a. Lukt dit niet, neem dan contact op met Welzijnskompas voor het opsturen van het formulier. De mantelzorgadviseurs zijn bereikbaar op (0252) 75 71 00.

Uit de krant