Yvonne van der Hulst wordt verwelkomd door premier Mark Rutte.
Yvonne van der Hulst wordt verwelkomd door premier Mark Rutte. Foto: pr

Directeur Bouwbedrijf GJ van der Hulst op bezoek bij premier Rutte

Algemeen

MKB • Drie ondernemers, waaronder Yvonne van der Hulst, directeur/eigenaar Bouwbedrijf GJ van der Hulst uit Lisse, brachten een bezoek aan premier Mark Rutte. Zij waren door MKB-Nederland voorgedragen om te praten over de actuele thema's van ondernemerschap in het kader van de 'Dag van de Ondernemer'.

De 'Dag van de Ondernemer' is vorig jaar in het leven geroepen door MKB-Nederland. Het is een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. Een moment om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en hen in het zonnetje te zetten. Uiteindelijk moet deze dag ook bijdragen aan het stimuleren van zelfstandig ondernemerschap in Nederland.

Innovatie en duurzaamheid
Bouwbedrijf GJ van der Hulst is door MKB-Nederland voorgedragen op de thema's innovatie en duurzaamheid om een bezoek te brengen aan premier Mark Rutte. Yvonne van der Hulst vertelt dat deze onderwerpen tijdens het bezoek aan het beroemde torentje in Den Haag ook zeker aan bod kwamen. Zij heeft met de premier gesproken over haar ambities op het gebied van duurzaam bouwen. Met haar visie op duurzaam bouwen en vanuit de Active House-methodiek ontwikkelt en bouwt zij woningen die uiterst duurzaam zijn.

Nul-op-de-Meter
In Voorhout realiseert Van der Hulst 28 Nul-op-de-Meterwoningen. De woningen zijn volledig gasloos en klaar voor de toekomst. Zij leveren net zoveel energie terug aan het net, als dat zij eraan onttrekken. Niet eerder zijn op zo'n grote schaal dergelijke woningen rechtstreeks voor particulieren in Zuid-Holland gebouwd. De eerste ervaring met Active House heeft Van der Hulst opgedaan bij de bouw van twee-onder-een-kapwoningen in de nieuwbouwwijk Hooghkamer in Voorhout. Bij de Active House-methodiek wordt duurzaamheid beoordeeld op milieu, comfort en energie.

De andere ondernemers, die deze dag in het zonnetje werden gezet en in gesprek gingen met de premier, waren Anita Veenendaal van het bedrijf Lightweight Containers uit Den Helder en Peter van der Wal van Bakkerij van der Wal uit Apeldoorn.

Uit de krant