Overal ter wereld zitten mensenrechtenverdedigers onterecht gevangen. Breng ze onder de aandacht met de schrijfmarathon van Amnesty International.
Overal ter wereld zitten mensenrechtenverdedigers onterecht gevangen. Breng ze onder de aandacht met de schrijfmarathon van Amnesty International. Foto: pr

Schrijfmarathon Amnesty International doet Lisse aan

Human Interest

VRIJHEID • Op initiatief van de groep Haarlem e.o. van Amnesty International is 26 november de internationale schrijfmarathon van start gegaan.

Het is de bedoeling dat tot en met zondag 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, op verschillende locaties zoveel mogelijk brieven en kaarten worden geschreven naar respectievelijk regeringen en mensenrechtenverdedigers. Dat kan ook bij de bibliotheek in Lisse aan de Koninginneweg 79A en wel op zaterdag 9 december. Van 10.30 tot 15.00 uur is iedereen welkom om mee te schrijven.

Vorig jaar schreven we voor Máxima, omdat zij en haar gezin bedreigd en mishandeld werden omdat ze weigerde haar grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf. In mei 2017 bepaalde het hooggerechtshof van Peru dat ze op haar land mag blijven wonen.

De brieven van dit jaar roepen op tot eerlijke behandeling van de mensenrechtenverdedigers Clovis Razafimalala uit Madagaskar, Hanan Badr el-Din uit Egypte, Issa Amro en Farid al-Atrash uit Palestina, Mahadine uit Tsjaad, de organisatie MILPAH uit Honduras, Ni Yulan uit China, Sakris Kupila uit Finland, Shackelia Jackson uit Jamaica, Xulhaz Manna uit Bangladesh en de Istanbul 10+ uit Turkije.

Uit de krant