Maurice Lammerts van Bueren begeleidt Ekaterina Levental op de piano.
Maurice Lammerts van Bueren begeleidt Ekaterina Levental op de piano. Foto: pr

Russische muziek in Koetshuis Keukenhof

Cultuur

CONCERT • Mezzosopraan Ekaterina Levental keert dinsdag 16 januari terug naar het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. Ze trad er al meerdere malen op, het laatst in 2016 met de indrukwekkende voorstelling 'De Weg', waarin ze zichzelf op de harp begeleidde.

In het komende concert is pianist Maurice Lammerts van Bueren haar begeleider. Samen nemen ze de luisteraar mee naar 'De Zilveren Tijd', de laatste culturele bloeitijd van het tsaristische Rusland. De nieuwe rijken (kapitalistische, welvarende ondernemers) rivaliseerden toen openlijk met de gevestigde aristocratie. Onlangs werd van 'De Zilveren Tijd' de cd uitgebracht, die door de pers lovend is ontvangen

Liederen van Tsjaikovski, Rachmaninov, Prokofiev en Moessorgski worden afgewisseld met een aantal 'Visions Fugitives' voor piano solo van Prokofiev.

Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl/concerten, cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.

Ekaterina Levental komt oorspronkelijk uit Oezbekistan en studeerde harp en zang o.a. aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tegenwoordig maakt ze carrière als operazangeres en theaterperformer. In 2015 maakte ze haar debuut bij de Nederlandse Opera.

Maurice Lammerts van Bueren behaalde zijn solistendiploma bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft zich toegelegd op het liedbegeleiden en trad op met tal van zangers van naam, onder wie Angelika Kirchslchager, Henk Neven en Thomas Oliemans.

Uit de krant