Werken in een kringloopwinkel is vrijwilligerswerk.
Werken in een kringloopwinkel is vrijwilligerswerk. Foto: pr

Inloopspreekuur over vrijwilligerswerk

Algemeen

TIJDSBESTEDING • Wie op tv gekeken heeft naar de serie 'Het succes van de kringloopwinkel' weet dat het een mooi voorbeeld is van wat vrijwilligerswerk kan opleveren.

In Lisse zijn er ook succesvolle kringloopwinkels, maar daarnaast zijn er vele andere mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Belangstellenden die daar meer over willen weten zijn welkom op het inloopspreekuur. Het eerstvolgende is op maandag 8 januari. Van 19.00 tot 20.00 uur kan men binnenlopen in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A. Medewerkers van Welzijnskompas zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Op de 8e is ook Mariska Kleijne aanwezig met informatie over vrijwilligerswerk in de zorg. Mariska is teamleider welzijn van woon-zorgcentrum Berkhout.

Men kan een kijkje nemen op de vacaturebank of een test doen om te kijken welk type vrijwilligerswerk het beste bij iemand past. Er is informatie over verenigingen en organisaties in Lisse die met vrijwilligers werken. Voor meer informatie of andere vragen kan men contact opnemen met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet, m. kofoed@welzijnskompas.nl of per telefoon naar 0252-412667, maandag en donderdag.

Uit de krant