Fonds 1818 stelt 200 x 3000 euro beschikbaar voor buurtinitiatieven én helpt mensen bij het indienen van een aanvraag.
Fonds 1818 stelt 200 x 3000 euro beschikbaar voor buurtinitiatieven én helpt mensen bij het indienen van een aanvraag. Foto; website Fonds1818 Verrijk je Buurt

Fonds 1818 trapt jubileumtoernee 'Verrijk je Buurt' af in Lisse

Activiteiten

BUURTINITIATIEF • Fonds 1818 bestaat 200 jaar en dat wordt gevierd met de inwoners van Lisse en omgeving.

In het kader van de jubileumactiviteit Verrijk je Buurt is het fonds op zoek naar mensen met een goed idee voor hun buurt. Iedereen die iets nuttigs, bijzonders of leuks voor z'n directe leefomgeving wil doen is van harte welkom bij het Verrijk je Buurt-inspiratiecafé dat op maandag 22 januari in het Floraris Theater plaatsvindt. Daar kunnen inwoners van Lisse direct met hun buurtidee aan de slag.

Er is aandacht voor succesvolle voorbeelden, ervaringen én er zijn leuke brainstorms. "Dat is belangrijk, want veel mensen hebben wel leuke ideeën voor hun buurt, maar vaak heeft men geen idee hoe je vervolgens fondsen kunt aanspreken voor sponsoring. Met het inspiratiecafé laat Fonds 1818 zien dat dit niet ingewikkeld hoeft te zijn", aldus een woordvoerster van Fonds 1818.

Ook worden er handige hulpmiddelen verstrekt via de Verrijk je Buurt-Box, die na het inspiratiecafé achterblijft. Aanvullend bevat de website verrijkjebuurt.fonds1818.nl ook extra informatie en een online toolbox om aan de slag te gaan.

Fonds 1818 geeft begeleiding en advies, zodat ideeën worden omgezet in een plan. Alles wat een straat of buurt een beetje beter of gezelliger maakt, komt in aanmerking. Ideeën die passen bij Verrijk je Buurt komen na beoordeling van het fonds ook in aanmerking voor een donatie tot maximaal 3.000 euro. In totaal wil het fonds 200 ideeën belonen met maximaal 3000 euro. Niet alleen in Lisse, maar in heel het werkgebied van Fonds 1818.

Hoe helpt het fonds tijdens het inspiratiecafé?

- Inspiratie door presentaties van andere buurtinitiatieven en succesvolle projecten
-  In gesprek met buurtgenoten om te horen hoe zij hun plan hebben aangepakt
- Werk maken van goede ideeën tijdens een mini-workshop
- Speeddaten en vragen stellen aan de adviseurs van Fonds 1818
- Aan de slag met handige tools en hulpmiddelen uit de speciale Verrijk Je Buurt-Box

Wie zijn buurt een warm hart toedraagt en misschien al wel een plannetje heeft voor een mooi buurtinitiatief, komt naar het Verrijk je Buurt-inspiratiecafé.

Locatie Floralis Theater, Floralisplein 69, Lisse. Het inspiratiecafé begint om 20.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur. De eindtijd is 21.30 uur, met aansluitend een borrel. Het inspiratiecafé wordt georganiseerd met de wijkregisseur Lisse, WelzijnsKompas en het Servicepunt Vrijwilligers Lisse. Aanmelden is niet nodig.

Uit de krant