Afbeelding

Gedichtendag in de bibliotheek

Cultuur

DICHTEN • Dorpsdichter Alida van Leeuwen is op 28 januari tijdens de Poëzieweek van 13.30 tot 15.45 uur in de bibliotheek van Lisse aanwezig met leuke activiteiten.

Om 13.30 uur komt de Gedichtenfee op bezoek. Een half uur draagt ze allerlei vrolijke gedichten voor. Kinderen en volwassen zijn van harte welkom om te komen luisteren.

Vanaf 14.45 uur geeft Alida een workshop Stiftgedichten voor volwassenen. Een stiftgedicht is een gedicht dat niet ontstaat door te schrijven maar door te schrappen. Men 'schrijft' een stiftgedicht door met een merkstift in een bestaande gedrukte tekst, meestal krantenartikelen of een bladzijde uit een oud boek, woorden of delen van woorden te schrappen tot wat overblijft een gedicht vormt, dat niets meer met de oorspronkelijke tekst te maken hoeft te hebben. Deze poëzievorm is een idee van de Amerikaanse schrijver Austin Kleon, die ze 'Newspaper Blackout Poems' noemt. Soms worden de pagina's waarop een stiftgedicht is gemaakt, versierd met allerlei vormen en figuren. Hierdoor wordt het een prachtig visueel geheel.

Aan deze workshop kan een beperkt aantal deelnemers meedoen. Graag van te voren aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl of in de bibliotheek. Deelname is gratis.

Uit de krant