Gezellig ontbijten in de klas en ondertussen luisteren naar een leuk verhaal. Dat gebeurde op De Klarinet.
Gezellig ontbijten in de klas en ondertussen luisteren naar een leuk verhaal. Dat gebeurde op De Klarinet. Foto: Esther Akerboom

Ontbijten met een verhaaltje erbij

Activiteiten

VOORLEZEN • Op basisschool De Klarinet konden de leerlingen vorige week woensdag genieten van een ontbijt met een verhaaltje erbij, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Dit gebeurde ook op veel andere scholen en kinderdagverblijven.

Door Esther Akerboom

"Wij vinden het belangrijk om extra aandacht aan voorlezen te besteden", vertelt Romana van der Holst, directeur van De Klarinet. "Vandaag mogen de kinderen hun eigen ontbijt meenemen en in de groepen 1 t/m 6 wordt er tijdens het eten voorgelezen door vaders, moeders, oma's en opa's. In de hogere groepen leest de leerkracht zelf voor."

Voorlezen is niet alleen een gezellige bezigheid, het prikkelt tevens de fantasie van kinderen, vergroot hun taalvaardigheid en woordenschat, en het is goed voor het concentratievermogen. Op maandag hadden de kleuters al bezoek gehad van de Fiepbus, waarin allerlei activiteiten te doen waren omtrent de karakters van illustratrice Fiep Westendorp, die de meeste kinderen wel kennen uit de voorleesboeken van Annie M.G. Schmidt. De Nationale Voorleesdagen zijn 15 jaar geleden in het leven geroepen omdat voorlezen in veel opzichten erg goed is voor kinderen.

Uit de krant