Afbeelding
Foto: pr

Brandweer Lisse licht jaarcijfers toe

Algemeen

INCIDENTEN • De brandweer van Lisse is vorig jaar behoorlijk actief geweest. Arjan van de Watering, plaatsvervangend districtscommandant HLT presenteerde vorige week in de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën wat cijfers over dat jaar.

Door Arie in 't Veld

"De brandweer (tegenwoordig regionaal) levert brandweerzorg en rampenbestrijding en crisisbeheersing in een gebied met 780.000 inwoners in 19 gemeenten. In 2017 kwam het korps in actie voor 6596 incidenten, variërend van brand tot kat in de boom. Daarnaast waren er 765 assistenties bij ambulancewerk. Bijvoorbeeld het horizontaal verplaatsen van een patiënt vanuit de slaapkamer. Daarnaast waren er 8439 adviezen en controles voor risicobeheersing en zijn bij het korps 136 beroepsmensen betrokken en 974 vrijwilligers, alsmede 236 professionals voor de risicobeheersing."

In Lisse werden 50 incidenten gemeldVan de Watering zegt over de cijfers dat Post Lisse in 2017 veertien adviezen op het gebied van de omgevingswet heeft gegeven, acht adviezen bij evenementen, vijf adviezen inzake bereikbaarheid, 28 controles brandveiligheid en drie hercontroles.

In totaal waren er 50 incidenten, waarvan 12 keer een brand, 19 keer werden de brandweermensen in de pakken geroepen wegens automatische brandmeldingen en er waren 19 ongevallen waarbij de brandweer in actie moest komen. "Overigens is de afspraak dat we binnen negen minuten op het meldadres zijn."

Uit de krant